Trygg i Täby håller utbildning i motiverande samtal

9 januari 2020, kl. 14:40 - Kommun & politik

Som en del av kommunens trygghetsskapande arbete har Trygg i Täby arrangerat en utbildning i motiverande samtal (MI) för personer som möter ungdomar i sin yrkesroll. Utbildningen innehåller grunderna i god samtalsmetodik och är inriktad på praktiskt arbete i ungdomsverksamhet.

Trygg i Täby arrangerar årligen utbildning i motiverande samtal, som vänder sig till personer som arbetar nära unga, exempelvis socialarbetare, poliser, lärare, kuratorer, skolsköterskor och fritidsledare. Utbildningen i år bestod av en blandning av föreläsningar kring samtalsmetodik och gruppövningar. 37 deltagare medverkade i år.

- Utbildningen i motiverande samtal är en pusselbit i det viktiga trygghetsarbetet i Täby. Att så många deltar och får nytta av utbildningen i sitt arbete ser Täby kommun som en betydelsefull investering för ökad trygghet, säger Sofia Paulsson (M), ordförande i Trygg i Täby-rådet.

Föreläsare vid utbildningen var socionom och Med. Dr. Maria Nilsson, Umeå Universitet. Hon ägnar en del av sin tid till att utbilda, gärna kring metodik i det förebyggande arbetet där en god samtalsmetodik är en viktig del.

Om utbildningen Motiverande samtal, MI

Motiverande samtal (MI, Motivational interviewing) är en specifik samtalsmetod och ett förhållningssätt med syfte att uppnå ökad motivation till beteendeförändring. Ursprungligen utformades den av psykologerna William R. Miller och Stephen Rollnick.

Mer information

Trygghet och säkerhet i Täby kommun