Hjälp till att hålla Täby rent

14 februari 2020, kl. 14:19 - Förskola & skola

Varje år deltar Täby kommun i kampanjen Vi håller rent som i år bytt namn till Skräpplockardagarna. Syftet är att inspirera och engagera förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner att plocka skräp runt om i kommunen.

Skräp plockas för att göra närmiljön finare och för att visa att det inte är okej att skräpa ner i våra fina omgivningar. Under 2019 deltog 49 förskolor och skolor. Totalt antal deltagare var 5119 stycken.

Anmälan

Anmäl dig till Skräpplockardagarna senast den 15 maj. Nytt för i år är att soppåsar beställs kostnadsfritt på Håll Sverige Rent:s webbplats och skickas direkt till din verksamhet. Man behöver alltså inte hämta ut materialet i kommunhuset.

Tävling i Täby kommun

Den förskola eller skola som städar bort störst mängd avfall i kilo får en guidad tur i kommunhuset där tjänstepersoner från kommunen berättar mer om det dagliga renhållningsarbetet.

Vill du delta i tävlingen kontaktar du Täby kommun senast den 24 april. Vi hämtar och väger avfallet, därefter avgörs vilken förskola eller skola som vinner en guidad tur.

Pedagogiskt material

Skräplabbet är en satsning från Håll Sverige Rent som syftar till att lära barn och unga om nedskräpning. Från och med mitten av februari går det att ladda ner ett pedagogiskt material på deras webbplats.

Skräplabbet