Uppskattad Funkisfestival i Täby

9 mars 2020, kl. 16:29 - Fritid & kultur

Tisdagen den 3 mars ägde Funkisfestivalen rum på Tibble teater i Täby. Kvällen bjöd på sång och dans, glädje och en fantastisk underhållning.

Funkisfestivalen är Sveriges största melodifestival för personer som är 15 år eller äldre med någon form av funktionsvariation. Till deltävlingen på Tibble teater kom inte mindre än cirka 250 besökare som fick ta del av ett sprakande utbud.

Kvällens vinnare blev Johan Kaspersen med låten Tanka, tanka, tanka. Han kommer att representera Täby i semifinalen som går av stapeln på Nalen den 29 april. De bidrag som går vidare därifrån får göra upp om segern i den stora finalen på Waterfront i Stockholm den 24 augusti.

- Men givetvis är alla vinnare. Det kanske är en klyscha, men utifrån den glädje, gemenskap och utstrålning alla deltagare bjöd på under kvällen är det faktiskt det mest rimliga att säga. Viktigt att nämna är att det ligger ett genuint och uppskattat samarbete bakom framgångarna, konstaterar Birgitta Kaasik (M) ordförande kultur- och fritidsnämnden.

Tävlingen har funnits sedan 2011 och Täby har deltagit vid flertalet tillfällen. I Funkisfestivalen får personerna som deltar sjunga, ta plats och vara huvudpersoner i ett stort underhållningsevenemang dit alla är välkomna. Allt utifrån egna förutsättningar och önskemål. Deltävlingen arrangeras av Kultur och fritid i Täby kommun.