Ettårsfirande och utökade öppettider på Hörnet

6 februari 2020, kl. 08:01

Täby kommun satsar på barn och unga bland annat genom att erbjuda mötesplatser. Hörnet slog upp portarna den 31 januari 2019 och vänder sig till ungdomar som går på högstadiet. I fredags firade Hörnet ett år med en uppskattad tillställning för ungdomarna.

Under kvällen fick besökarna ta del av gott och blandat i form av uppträdanden, tävlingar, karaoke och andra uppskattade inslag i firandet av den populära mötesplatsen.

Lördagsöppet på Hörnet

Besökarantalet på mötesplatsen Hörnet har varit så pass högt att det införts lördagsöppet två lördagar i månaden. De lördagar Hörnet inte har öppet har istället mötesplatsen Gribbygård lördagsöppet. Mötesplatserna har givetvis också öppet vardagar under eftermiddag och kväll.

- Hörnet har under kort tid blivit en riktigt populär mötesplats för högstadieungdomar i Täby. Det är viktigt och betydelsefullt att Täby kommun erbjuder trygga och trivsamma mötesplatser för unga, vilket Hörnet är exempel på, säger Birgitta Kaasik (M) ordförande kultur- och fritidsnämnden.

Mötesplatsen ligger centralt utanför Täby centrum ”på hörnet” och erbjuder en trivsam plats och aktiviteter av olika slag. Här finns bland annat café och lounge, skapandehörna, öppen scen och bokningsbart rum. Hit kan ungdomar komma för att umgås, plugga, aktivera sig eller bara vara.

Mer information

Ungdomar skapar konst på hörnet

taby.se/hornet

Följ gärna Hörnet på Instagram där de heter @hornet_taby