Boken kommer

12 februari 2020, kl. 10:16 - Fritid & kultur

Vill du läsa och låna böcker, men har svårt att ta dig till biblioteket? Om du är rörelsehindrad, har synnedsättning, är begränsad av din ålder eller annan orsak kan du få böcker hem till dig via Täby biblioteks bokombud.

Du kan låna skön- och facklitteratur, lättlästa böcker, böcker med stor stil, talböcker eller ljudböcker.

Efter en första kontakt med biblioteket gör bibliotekarie och bokombud ett första hembesök tillsammans för att stämma av behov och vilken litteratur som önskas. Därefter kommer ett av bibliotekets bokombud hem med böcker ungefär en gång i månaden och lämnar och hämtar böcker. Den ansvariga bibliotekarien håller kontakt med dig som låntagare och plockar ihop böcker efter önskemål.

- Responsen har varit mycket positiv! Många upplever bra service och gott bemötande från oss genom tjänsten Boken kommer, säger Christina Klarström, bibliotekarie i Täby kommun. 

Bokombuden arbetar på frivillig basis och utgörs av personer som på sin fritid ställer upp genom att hämta och lämna böcker till Boken kommer-låntagare. Verksamheten har funnits i Täby sedan 2014 och har som mål att göra litteratur tillgänglig för alla de som inte själva kan ta sig till biblioteket.

- Boken kommer är en fantastisk tjänst som erbjuds här i Täby. Det är viktigt att alla, oavsett ålder och förutsättningar, ges möjlighet att ta del av det litterära utbudet, säger Birgitta Kaasik (M) ordförande kultur- och fritidsnämnden.

Mer information och intresseanmälan

Vill du veta mer eller anmäla ditt intresse går det bra att kontakta Christina Klarström på Täby bibliotek med telefon 08-55 55 90 77 och e-post christina.klarstrom@taby.se

Tjänsten erbjuds så långt resurserna räcker.