2021 års budget och verksamhetsplan är klubbad

7 december 2020, kl. 14:33 - Kommun & politik

Kommunfullmäktige har klubbat Täby kommuns verksamhetsplan och budget för år 2021.

Beslutet innebär oförändrad kommunalskatt för år 2021 och Täby har fortsatt landets tredje lägsta kommunalskatt. Den politiska inriktningen för år 2021 innebär också extra satsningar på bland annat hemtjänsten, äldreboenden, förskolor och skolor.

- Täby står starkt trots de utmaningar som coronapandemin orsakat. Fokus under år 2021 är våra kärnverksamheter med fokus på välfärden som vård, skola och omsorg. Vi gör även flera satsningar för att stärka tryggheten, inför en särskild matpeng för att främja verksamheter som serverar god och näringsriktig mat och stärker elevhälsan, säger Erik Andersson (M), kommunstyrelsens ordförande.

- Skola och förskola är kärnverksamheter och Täby ligger i topp när det gäller flera områden inom utbildningsverksamheten. Täby ska fortsatt vara en av Sveriges bästa skolkommuner och vi höjer både förskole- och skolpengen, säger Hans Ahlgren (L), kommunalråd.

- Täby blir en av de första kommunerna i landet som integrerar sin översikts- och hållbarhetsplan med Agenda 2030. Kommunens mål är som tidigare att ligga högt i relevanta och jämförande miljörankingar, säger Annica Nordgren (C), kommunalråd.

- Täbys näringsliv har en stor i viktig roll. Egen försörjning är en av de viktigaste delarna för att hela samhället ska fungera och från kommunens sida fortsätter och utvecklas vårt goda samarbete med Täbys företagare under 2021, säger Eva von Wowern (KD), kommunalråd.

Mer information

Den politiska kappan

Mer information om verksamhetsplan och budget