Utdelning av kulturpris till Gunilla Luiga

3 december 2020, kl. 08:20 - Fritid & kultur

Nu har 2020 års kulturpristagare Gunilla Luiga tilldelats sitt pris av kultur- och fritidsnämndens ordförande Birgitta Kaasik. Med anledning av Covid-19 ställdes den tidigare planerade prisutdelningen in, så gratulationen blev via telefon istället som du kan ta del av i en film nederst i nyheten.

Den 28 april tog kultur – och fritidsnämnden beslut om vem som tilldelades kulturpris 2020. Likaså beslutades det om övriga pristagare och stipendiater inom kultur och fritid, som du kan läsa mer om via länken nederst i nyheten.

Gunilla Luiga har i ca 40 år varit ideellt verksam och en drivande kraft inom Karby Gård. Hon har suttit i styrelserna för stiftelsen, för Täby Konstvänner, för Täby Konstnärer samt för Karby Gård Föreningen.

- Gunilla Luiga är en eldsjäl som brinner för kultur, barn och kulturens plats i vårt samhälle. Hennes engagemang för kommunen, för människor i alla åldrar, hennes ideella arbete under så många år och den höga kvaliteten på det hon uträttar gör henne till en mycket välförtjänt mottagare av kommunens kulturpris, säger Birgitta Kaasik (M), kultur- och fritidsnämndens ordförande.

Kulturpriset är en statyett som är en avbildning av konstverket Beatrice, som Gunilla Luiga nu tagit emot.

Stipendiaterna och övriga pristagare inom kultur och fritid får sina diplom hemskickade i år med anledning av Covid-19.  

Mer information

Priser och stipendier