Täby kommun erbjuder hundratals klassrum för högskoleprovet

25 augusti 2020, kl. 13:01 - Förskola & skola

Täby kommun kommer självklart att erbjuda kostnadsfria lokaler till Universitets- och högskolerådet om högskoleprovet trots allt ska genomföras under hösten 2020.

Det låter Täbys barn- och grundskolenämnd hälsa och ställer sig därmed i kö tillsammans med Växjö kommun, som tidigare sagt att de kommer att låna ut lokaler.

- Om det är lokalerna som är den trånga sektorn för Universitets- och högskolerådet ställer vi självklart upp med kostnadsfria lokaler. Täby kommun har hundratals klassrum som går att använda, säger Camilla Ifvarsson (L), ordförande i barn- och grundskolenämnden.

Täby kommun har 16 skolenheter med cirka 40 klassrum på varje skola. Det ger hundratals klassrum där de som ska göra högskoleprovet kan sitta med god distansering för att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

- Klassrummen går utan problem att coronaanpassa för ändamålet, säger Anna Gustavsson (M), förste vice ordförande i barn- och grundskolenämnden. Vi kan se till att de som ska skriva högskoleprovet sitter med ordentligt mellanrum.

Tidigare har det varit Åva gymnasiums aula som använts för högskoleprovet. Men det finns gott om andra lokaler att använda för att säkerställa att Folkhälsomyndighetens gräns på 50 personer i samma lokal följs.