Runt 500 nya cykelplatser byggs i Täby de närmaste fem åren

16 april 2020, kl. 13:19 - Stadsplanering & trafik

Cykelparkeringarna i Täby används av många och under de närmaste fem åren kommer nästan 500 nya cykelplatser att byggas. Cykelplatserna kommer byggas i anslutning till Roslagsbanans stationer.

I år byggs ungefär 50 nya parkeringsplatser för cykel vid Roslagsbanans stationer Tibble och Galoppfältet. Under de närmaste fem åren blir det även fler cykelparkeringar i Ensta, Visinge, Täby kyrkby, Viggbyholm, Näsby allé och Näsbypark.

- Vi ser en ökad cykelpendling i Täby och att de befintliga cykelparkeringarna är välanvända. Det gör att det finns ett behov av fler vilket vi är glada över att kunna bygga under de närmaste åren, säger Johan Algernon (M) ordförande stadsbyggnadsnämnden.

Stadsbyggnadsnämnden beslutade om cykelparkeringarna den 18 mars i samband med att de godkände Täbys reviderade cykelplan.

Täby cykelplan

I Täbys reviderade cykelplan beskrivs hur Täby kommun arbetar strategiskt med cykelfrågor. Förutom pendlingscyklister är unga, barn- och skolungdomar samt fritidscyklister nya primära målgrupper.

Täbys reviderade cykelplan.

Läs mer om trafikarbetena i Täby under 2020-2021.