Täbybor på daglig verksamhet gör långfilm

27 september 2019, kl. 14:56 - Omsorg & stöd

T-virus 2 är en zombiekomedi av och med personer med funktionsnedsättning på dagliga verksamheten Redaktionen. Under ett års tid har filmandet pågått och nu har den premiär!

Filmen är en uppföljare till T-virus 1 som hade premiär för ett år sedan och har tagits fram i samverkan med en daglig verksamhet i Huddinge kommun.

Båda filmerna är baserade på deltagarnas idéer där manuset har formats tillsammans i grupp. Under inspelningen har deltagarna både varit framför och bakom kameran som skådespelare, filmare, ljudtekniker med mera. Även arbete med rekvisita, ljudeffekter och liknande har varit en stor del av arbetet.

– Det har varit extra viktigt att få fram varje persons förmåga och begåvning, om det är att skapa rekvisita, göra ljudeffekter eller att skådespela. En stor, rolig och kreativ utmaning, säger Jesper Lundgren, LSS-handledare och ansvarig för projektet på dagliga verksamheten Redaktionen.

Om filmen

T-Virus 2 tar vid där första filmen slutade. Vi får vi följa tre historier om ett par olika överlevare i värld full av zombies. Gordon, Samuel, Roberto och Paul som har tagit tillflykt i Pauls trygga läger. Dr. Piper och Nico Six som båda är ute efter hämnd på Leon, och Leon själv som fått en ny grupp följeslagare. Samuel har börjat fatta misstankar om Leon. Kan det vara han som ligger bakom viruset? Finns det ett botemedel? Hur kan vi stoppa honom? Vad är hans plan? Häng med i en spännande historia full av intriger, blod, zombies och massa skratt!

T-virus 2 har premiär på biograf Zita den 28 september. Framöver kommer den att finnas tillgänglig via Redaktionens webbsida.