Täby kommun får högsta kreditbetyg tolfte året i rad

9 september 2019, kl. 08:58 - Kommun & politik

Kommunen får återigen betyget AAA, vilket är det högsta betyget för välskött och stark ekonomi som en verksamhet kan få. Det meddelar det oberoende kreditvärderingsinstitutet Standard & Poor's.

- I Täby har vi en stabil ekonomi i balans där varje skattekrona ska användas så effektivt som möjligt. Att kommunen fått högsta kreditbetyg ser jag som ett kvitto på att vi lyckas väl att varsamt och långsiktigt utveckla kommunen för både dagens och framtidens Täbybor, säger Erik Andersson (M) kommunstyrelsens ordförande.

Täby kommun har haft högsta kreditbetyg sedan 2008. Kreditbetyg är en bedömning av ett företags, kommuns eller lands betalningsförmåga och finansiella risk, det vill säga kreditvärdighet.

Låg arbetslöshet och hög befolkningstillväxt ger möjlighet till goda skatteintäkter men skapar även behov av investeringar i infrastruktur, bostäder och välfärdstjänster. Standard & Poor´s framhåller att Täby kommun har goda förutsättningar att behålla en stark ekonomi med hög likviditet framöver.