Välkommen till Ung kultur i Täby

22 oktober 2019, kl. 09:05 - Fritid & kultur

Nu kan du äntligen anmäla dig till vårterminens spännande kurser i musik, konst och teater på Ung kultur.

Vill du lära dig att skapa musik tillsammans med kompisar eller föredrar du att uttrycka dig i bild och med färger? Vill du prova på att spela olika karaktärer och leva i fantasivärldar? Då ska du anmäla dig till Ung kultur! Ung kultur är en del av Täby kulturskola och erbjuder kurser på fritiden i musik, konst och teater för barn och unga i åldern 7 till 20 år.

Var med och skapa musik

Från vårterminen 2020 kommer du som vill gå en musikkurs på Ung kultur att få ett nytt spännande utbud att välja utifrån. Musikkurserna är 90 minuter långa där du först får lära dig att spela ett instrument och sedan får ägna dig åt kreativt musikskapande tillsammans med andra elever. Det kommer att bli ett smörgåsbord av roliga alternativ att välja bland och du får vara med och påverka redan från start.

– Ung kultur är en satsning på barn och unga i Täby. Verksamheten kommer erbjuda undervisning inom musik, teater och konst. Genom gruppundervisning och samverkan mellan områdena får barn och unga nya möjligheter att utforska olika kulturformer och skapa tillsammans, säger Birgitta Kaasik (M) ordförande kultur- och fritidsnämnden.

Upptäck konsten

Att skapa konst tillsammans är nästan som att lära sig ett nytt roligt språk, bildspråket. Med härliga färger och former skapas konstverk utifrån fantasin. Tycker du om att skapa konst ska du självklart gå en konstkurs på Ung kultur!

Ta del av teaterns värld

Här blir det en resa in i en ny värld, fylld med upplevelser och känslor. Ung kultur har både längre och kortare teaterkurser att välja på. Välkommen att bli en del av gemenskapen!

– Genom att utveckla den nya verksamheten Ung kultur får barn och unga i Täby tillgång till mer kultur. Genom att förändra både innehållet och formerna för undervisning moderniserar vi och breddar kulturutbudet, säger Erik Andersson (M) kommunstyrelsens ordförande.

Mer information och anmälan

Läs mer om Ung kultur och anmäl dig till kurserna

Kulturhusets dag 9 november