I december startar tvärbusslinjen 612 trafikera Kista-Arninge-Danderyds sjukhus

12 november 2019, kl. 10:20 - Stadsplanering & trafik

Många personer - främst boende i Arninge - har länge efterfrågat en tvärbusslinje västerut samt en snabbare rutt till Danderyds sjukhus. Den 15 december startar busslinje 612 trafikera Arninge-Kista centrum och Arninge-Danderyds sjukhus. Till en början trafikerar bussen sträckan halvtimmesvis under morgonens och eftermiddagens rusningstrafik.

-Efter idogt arbete från både politiker och tjänstepersoner i Täby kommun har vi tillsammans med trafikförvaltningen inom Region Stockholm fått till både en ny bussträckning västerut och en snabb rutt från Arninge till Danderyds sjukhus. Det ger Täbyborna och de som är verksamma i kommunen ökade möjligheter att resa kollektivt, säger Erik Andersson (M) kommunstyrelsens ordförande.

Lagom till starten i mitten av december öppnar en ny busshållplats i höjd med Lövbrunna på Täbyvägen vid korsningen Parmvägen/Efraimsbergsvägen. Här stannar även busslinjerna 610, 611, 616, 684, 690. Ytterligare en ny busshållplats byggs mitt på Löttingelundsvägen vid gång- och cykeltunneln, men den beräknas inte vara klar i mitten av december när den nya sträckan börjar trafikeras.

Restider

Kista - Arninge cirka 25-35 minuter

Arninge – Danderyd cirka 15-25 minuter

Hållplatser i Täby från 15 december för busslinje 612

Roslags-Näsby trafikplats
Arningerondellen
Kundvägen
Hantverkarvägen
Måttbandsvägen
Ritarslingan
Slalomvägen
Norrtorpsvägen
Skavlöten
Löttingelund
Löttingelundsvägen, vid gång- och cykeltunneln (ny hållplats)
Täbyvägen
Parmvägen (ny hållplats)
Täby kyrkby trafikplats

Reseinformation på SL:s webbplats
( www.sl.se)