Vardagshjälten Anders Forsman får årets Trygg i Täby-stipendium

19 mars 2019, kl. 15:01 - Kommun & politik

Genom sitt engagemang visar vardagshjälten Anders Forsman från Gribbylunds Fastighetsägareförening att alla kan göra något för att bevara och stärka tryggheten i Täby. Han får därför årets Trygg i Täby-stipendium.

Stipendiet är på 10 000 kronor och delas ut av Trygg i Täby-rådet till en person som antingen i tjänsten eller privat strävar efter att göra Täby till en ännu tryggare och trivsammare plats. Årets stipendium delades ut av Trygg i Täby-rådets ordförande Sofia Paulsson (M) under kommunfullmäktiges sammanträde den 18 mars.

 Motiveringen lyder:

 ”2018 års Trygg i Täbystipendiat är en Täbybo med ett oerhört stort intresse och engagemang för att Gribbylund ska vara tryggt och attraktivt. Han har i olika sammanhang engagerat sig i framför allt området runt Ängsholmsbadet och Gribbylunds centrum, i återkommande trygghetsvandringar och i andra brottsförebyggande insatser och har dessutom ofta förslag till förändringar och förbättringar för att stärka tryggheten för alla oss som bor och verkar i Täby. Anders Forsman är en sann vardagshjälte som visar att alla kan göra något för att bevara och stärka tryggheten i Täby kommun.”

– Jag är mycket glad över det mångåriga engagemang som Anders visar och de insatser han gör för att stärka tryggheten och trivseln i Täby. Han visar verkligen att alla kan göra något, säger Sofia Paulsson (M), ordförande i Trygg i Täby-rådet.

Stipendiet på 10 000 kronor ska användas till att utveckla det stipendiaten har uppmärksammats för eller till annan brottsförebyggande aktivitet.

– Stort tack, det är fantastiskt roligt att bli uppmärksammad för något man verkligen brinner för. Det finns många jag gärna vill dela det här stipendiet med. Att som medlem i styrelsen för Gribbylunds Fastighetsägareförening få möjligheter att lyfta trivsel- och trygghetsfrågor i samverkan med Täby kommun, polisen och andra föreningar i närområdet har visat sig vara framgångsrikt. Jag har en hel del idéer vad stipendiepengarna kan nyttjas till, men framtiden får utvisa vad det blir, säger Anders Forsman.

På bilden från vänster: Jan Berlin, kommunpolis, Anders Forsman, stipendiat, Sofia Paulsson (M),  ordförande i Trygg i Täby-rådet och Alexander Nilsson, säkerhetssamordnare i Täby kommun.