Förtidsrösta i valet till Europaparlamentet från 8 maj

6 maj 2019, kl. 09:00 - Kommun & politik

Söndagen den 26 maj är det val till Europaparlamentet. Då väljer medborgarna i EU:s medlemsländer vilka som ska representera dem i parlamentet de kommande fem åren. Från och med den 8 maj kan du förtidsrösta.

Förtidsröstningen pågår från den 8 maj till och med valdagen den 26 maj. Du kan förtidsrösta i sju olika röstningslokaler i Täby eller på vilken ort du vill i hela Sverige. Du hittar Täbys röstningslokaler här. När du ska förtidsrösta ska du ha med dig både ditt röstkort och din legitimation.

Ditt röstkort kommer till din folkbokföringsadress. På röstkortet står vilket valdistrikt du tillhör och i vilken vallokal du ska rösta på valdagen. Om du förtidsröstar är det nödvändigt att du tar med dig både röstkort och legitimation, men ta gärna med dig båda även om du röstar på valdagen. Om du saknar röstkort kan du beställa ett nytt hos kommunen eller hos Valmyndigheten.

Mer information

Täby kommun samlar all information om valet till Europaparlamentet på www.taby.se/euval2019. Vanliga frågor och information om bland annat rösträtt, lagar och regler samt information på andra språk, lättläst svenska eller teckenspråk finns på Valmyndighetens webbplats. Du kan också skicka ett e-postmeddelande till val@taby.se eller ringa till valkansliet på telefonnummer 08-555 595 50.