Anders Forsman får 2018 års Trygg i Täbystipendium

4 februari 2019, kl. 10:07 - Kommun & politik

För sitt intresse och engagemang för att Gribbylund ska vara tryggt och attraktivt får Anders Forsman, Gribbylunds Fastighetsägareförening, stipendium från Trygg i Täby-rådet.

Varje år delar Trygg i Täby-rådet ut ett stipendium till en person som antingen i tjänsten eller privat strävar efter att göra Täby till en ännu tryggare och trivsammare plats. Motiveringen till årets stipendiat lyder:

"2018 års Trygg i Täbystipendiat är en Täbybo med ett oerhört stort intresse och engagemang för att Gribbylund ska vara tryggt och attraktivt. Han har i olika sammanhang engagerat sig i framför allt området runt Ängsholmsbadet och Gribbylunds centrum, i återkommande trygghetsvandringar och i andra brottsförebyggande insatser och har dessutom ofta förslag till förändringar och förbättringar för att stärka tryggheten för alla oss som bor och verkar i Täby. Anders Forsman är en sann vardagshjälte som visar att alla kan göra något för att bevara och stärka tryggheten i Täby kommun."

– Jag är mycket glad över det mångåriga engagemang som Anders visar och de insatser han gör för att stärka tryggheten och trivseln i Täby och han visar verkligen att alla kan göra något, säger Sofia Paulsson (M) ordförande i Trygg i Täby-rådet.

Stipendiet på 10 000 kronor ska användas till att utveckla det man uppmärksammats för eller till annan förebyggande aktivitet och det delas ut på kommunfullmäktige i mars 2019.

– Stort tack, det är jätteroligt att jag har blivit utvald till årets stipendiat. Jag har jobbat med dessa frågor i egenskap av styrelseledamot i Gribbylunds Fastighetsägareförening och jag vill framhålla att det är i föreningens regi jag har arbetat för att öka trivseln i Gribbylund. Där man trivs känner man sig oftast också trygg, säger Anders Forsman.

Anders poängterar också att en fin samverkan mellan Gribbylunds Fastighetsägareförening, Täby kommun och polisen är det som har möjliggjort en positiv utveckling för att stärka tryggheten och trivseln i Gribbylund.