En bra start i livet. Invigning av Hägerneholmsskolan

12 augusti 2019, kl. 13:45 - Förskola & skola

Nybyggda Hägerneholmsskolan står klar i Arninge-Ullna och invigs i samband med terminsstart måndag 19 augusti kl 13:00.

På plats finns då rektor Anki Bäck som har lång erfarenhet av skolutvecklingsarbete i Täby.  Kommunstyrelsen ordförande Erik Andersson (M) och Camilla Ifvarsson (L),ordförande i barn- och grundskolenämnden deltar också för att klippa bandet och invigningstala.  Därmed öppnas både skolan och skolåret för eleverna.

Hägerneholmsskolan är fördelad på tre huskroppar i tre plan med en ljushall som förbinder de olika delarna. I byggnaden ryms såväl skola som förskola i luftiga, välplanerade och flexibla lokaler som kan användas utifrån verksamhetens olika behov. Byggnaden är miljöcertifierad enligt Miljöbyggnad Guld, vilket innebär att höga krav ställts på energiförbrukning, inomhusmiljö, luft, akustik och material. 

Förskolan och skolan är omgiven av en skolgård med olika aktivitetsområden, en konstgräsplan samt grönområden. Intill skolan ligger Täbys nya idrottshall Hägerneholmshallen där skolans idrottsundervisning kommer att hållas.             

- Hägerneholmsskolan gör förstås Arninge-Ullna till ett ännu mer attraktivt område för de barnfamiljer som flyttar in de kommande åren. Nu har de en ny och fräsch skola som står och väntar på dem. Arninge-Ullna utvecklas till en levande stadsdel och det nybyggda Hägerneholms förskola och skola är en central del i det arbetet, säger Camilla Ifvarsson.

När skolan är fylld rymmer den 110 förskolebarn och 600 elever i årskurs F-6.

Vid frågor:
Anki Bäck Rektor för Hägerneholms förskola och Hägerneholmsskolan finns att nå på mail anki.back@taby.se

Invigningen kommer att dokumenteras genom foto och film för användning i Täby kommuns kommunikationskanaler. Om du har några frågor eller inte vill synas i bild, kontakta kommunikatör Anna-Lena Areborn på annalena.arreborn@taby.se