Näsbydalskolan vidare till riksfinal i matematiktävlingen Pythagoras Quest

2 april 2019, kl. 10:47 - Förskola & skola

Näsbydalskolan vann distriktsfinalen i Pythagoras Quest, som är Sveriges största lagtävling i matematik. Skollaget är nu klara för riksfinal i maj.

Elias Lundell, Emilia Alfrell och Edvin Jiang är eleverna från Näsbydalskolan som vann distriktsfinalen i Pythagoras Quest den 21:a mars 2019. Detta gjorde de i hård konkurrens med skickliga elever från hela Stockholmsområdet. Nu väntar riksfinal i tävlingen, som genomförs den 24 maj i Malmö.

– Det var väldigt roligt att vinna och extra kul att slå de andra spetseleverna. Vi ser fram emot att åka till Malmö och tävla mot elever från hela Sverige, säger eleverna unisont.

 – Det är en fantastisk bedrift av våra skickliga och motiverade elever som lyckades hålla huvudet kallt och problemlösningsförmågan på topp. Vi tar vara på varje elevs förutsättningar på bästa sätt och såklart är detta extra roligt. Viktigast är det för eleverna själva som blir stärkta i det arbete de gör och känner att de gör framsteg och får återkoppling på sina insatser, säger Susanne Heljestrand, rektor på Näsbydalsskolan.

Om Pythagoras Quest

Tävlingen Pythagoras Quest är ett initiativ från Handelskammaren och Malmö Borgarskola för att lyfta betydelsen av att vara bra på matematik för framtidens arbetskraft.

Mer information om Pythagoras Quest