Täby kommun får högsta kreditbetyg elfte året i rad

12 mars 2018, kl. 10:35 - Kommun & politik

Täby kommun behåller ett högt kreditbetyg meddelar det oberoende kreditvärderingsinstitutet Standard & Poor's. Kommunen får betyget AAA, vilket är det högsta betyget för välskött och stark ekonomi som en verksamhet kan få.

- Kommunens ekonomi är välskött, stabil och i balans. Att få det högsta kreditbetyget är ännu ett bevis på att vi hanterar skattebetalarnas pengar varsamt. Med det högsta kreditbetyget har vi en styrka i att expandera ansvarsfullt och fortsätta arbetet med att stärka välfärdens kärna, säger Leif Gripestam (M) kommunstyrelsens ordförande.

Täby kommun har haft högsta kreditbetyg sedan 2008. Kreditbetyg är en bedömning av ett företags, kommuns eller lands betalningsförmåga och finansiella risk, det vill säga kreditvärdighet.

Låg arbetslöshet och hög befolkningstillväxt ger möjlighet till goda skatteintäkter men även behov av investeringar i infrastruktur, boende och välfärdstjänster. Standard & Poor´s framhåller att Täby kommun har goda förutsättningar att behålla en stark ekonomi med hög likviditet framöver trots de stora investeringar som pågår och planeras med anledning av befolkningstillväxten.