Pop up-bibliotek till Täby

4 september 2018, kl. 13:56 - Fritid & kultur

Täby kommun arbetar för att göra biblioteken mer publika och tillgängliga. Under hösten kommer ett mobilt pop up-bibliotek finnas på olika platser i kommunen.

Biblioteken i Täby är populära och har många besökare. Med en ökande befolkning ökar också efterfrågan på biblioteksverksamhet. Täby bibliotek kommer nu kunna möta fler Täbybor med ett pop up-bibliotek. Den mobila verksamheten består av två lådcyklar (elcyklar) som enkelt kan parkeras exempelvis på torg, badplatser och utanför idrottshallar.

- Det är viktigt att biblioteken är publika och tillgängliga för alla invånare. I Täby har vi sex bibliotek och huvudbiblioteket är nyrenoverat. Att nu också kunna erbjuda Täbyborna pop up-bibliotek ökar tillgängligheten ytterligare, säger Robert Stopp (L), kultur- och fritidsnämndens ordförande.

För att utveckla den mobila biblioteksverksamheten har Täby kommun fått 350 000 kronor från Kulturrådets nationella satsning Stärkta bibliotek.

- Pop up-biblioteket kommer dyka upp på olika arrangemang i Täby. Nu närmast vid invigningen av ädellövskogen i Efraimsberg den 7 september, säger Heli Renman, bibliotekschef Täby kommun.