Täbys öppna förskolor inspirerar i Japan

23 november 2018, kl. 09:43 - Förskola & skola

Täbys öppna förskolor har fått flera besök från Japan under åren och i veckan kom ett japanskt tv-team till öppna förskolan i Gribbylund. Intresset för svensk pedagogik och barnomsorg är stort i Japan och Täbys verksamheter är källa för kunskap och inspiration.

Tisdag den 20 november besökte ett japanskt tv-team öppna förskolan i Gribbylund. De fick träffa både förskolelärare och föräldrar som berättade och svarade på frågor om bland annat föräldraledighet och barnuppfostran. 

-Det här är tredje gången vi får studiebesök från Japan på öppna förskolan. Det är jätteroligt att de vill inspireras av vår verksamhet och det har varit en väldigt rolig dag, säger May Edberg, förskolelärare.

Till öppna förskolan kan föräldrar Täbybor komma tillsammans med sina barn i åldrarna 0-5 år. Verksamheten är till för både barn och föräldrar och fungerar som en social mötesplats. Här kan föräldrar träffas och få stöd i sitt föräldraskap, lära känna andra som är på samma plats i livet och har liknade frågor och funderingar.

-Vi är väldigt intresserade av barnomsorgen och föräldraledigheten i Sverige och det finns önskemål om liknande verksamheter i Japan. Det är intressant att se hur det fungerar här i Sverige, få kunskap och inspiration, säger Chieko Yahagi Lundberg, samordnare för studiebesöket från organisationen Swepon.

Läs mer om Täbys öppna förskolor