Final i programmeringstävlingen #Kodlyftet

2 november 2018, kl. 11:07 - Jobb & företagande

I slutet av oktober var det final för tävlingen #Kodlyftet där barn och unga i Täby fått möjligheten att upptäcka och arbeta med datorkod, programmering och digitalt skapande.

#Kodlyftet är ett pilotprojekt där elever från Ellagårdsskolan, Internationella Engelska Skolan och Vallatorpsskolan under ett antal skolveckor arbetat med en utmaning där lösningen ska innehålla olika moment som design, programmering, lagarbete och presentation. Utmaningen var att förbättra en lokal lekplats så att den blir säkrare, roligare och mer attraktiv. Elevernas lösningar utvärderades sedan av en jury bestående av representanter för näringslivet, skolan och kommunen.

Vinnare blev Ferdaws Abdullah Saboor, David Aldurén, Sofia Ekman och Ida Erkén från klass 6A i Vallatorpsskolan. Motiveringen var att vinnarprojektet lyckades med att kombinera säkerhet, programmering och mekanik på ett unikt sätt. De konstruerade trappor, motsvarande de som finns på lustiga huset, som kan styras med programmering. De programmerade även trafikljus för att göra cykel-/ bilbanan runt lekparken säkrare.

 #Kodlyftet är ett pilotprojekt som arrangeras av Företagarna och Täby kommun. Projektet ska nu utvärderas inför 2019. 

Final i #Kodlyftet. På den översta bildens syns en del av det vinnande bidraget. Fotograf: Therese Widberg.