500 seniorer besökte Täbys första Seniordag

13 juni 2018, kl. 17:43 - Omsorg & stöd

Många Täbyseniorer minglade med politiker, fikade, besökte utställare med äldrefokus och lyssnade på Amela Adamo som inspirationsföreläste vid Seniordagen den 12 juni.

Under tisdagseftermiddagen hölls Täbys första Seniordag i kommunhuset som besöktes av drygt 500 seniorer.

– Jag kom hit för att jag är ganska ny som pensionär så jag vill jag veta vad kommunen har för inställning till pensionärer, säger Majnor Darmark, en av besökarna på Täbys första Seniordag.

Värdar från pensionärsföreningarna hjälpte till att svara på besökarnas frågor. Ingela Lindberger från kommunala pensionärsrådet var en av dessa.

– Jag tycker att det är fantastiskt viktigt med den här dagen så att alla äldre får se att det faktiskt finns väldigt mycket bra saker i Täby, säger Ingela Lindberger, kommunala pensionärsrådet.

Ett av kommunens mål är att arbeta förebyggande. Det betyder att på olika sätt visa på vad de äldre kan göra för att undvika att vara beroende av kommunens hjälp, men också att visa på det stöd som finns den dag behovet uppstår. Syftet med Seniordagen är att ge tips och inspiration till ett bra seniorliv utifrån ett helhetsperspektiv på kropp och själ.