Stark entreprenörsanda bland Täbys UF-elever

12 december 2018, kl. 11:45 - Jobb & företagande

Fredagen den 7 december anordnades Täbys UF-mässa i kommunhuset. Här samlades elever från fyra gymnasieskolor för att visa upp sina affärsidéer och sälja sina produkter. Dessutom delades flera priser ut bland de unga entreprenörerna.

I år deltog 51 företag från Åva gymnasium, Tibble gymnasium, Täby enskilda gymnasium och Praktiska gymnasiet på UF-mässan. Hållbarhet genomsyrade de unga företagarnas affärsidéer och bland utställarnas varor fanns exempelvis miljövänliga necessärer, återanvända kläder och böcker om vegetariskt protein.

Pris för bästa monter delades ut till företaget Nord Jewlery UF som säljer halssmycken och hederpris gick till företagen Lions Coffee UF som säljer kaffe samt DrinkSafe UF som säljer drogtest för drinkar.

- Ung företagssamhet är ett mycket bra sätt för gymnasieelever att inspireras till framtida entreprenörskap men också en möjlighet att lära sig hur ett företag fungerar. Täby är en av Sveriges företagstätaste kommuner och det är kul att se en stark entreprenörsanda och drivkraft även i den yngre generationen, säger kommunalråd Tobias Karlström (KD).

Om  UF-Ung Företagsamhet

UF- Ung Företagsamhet, innebär att gymnasieelever får starta, driva och avveckla ett UF-företag under ett läsår. Syftet med UF-mässan är att ta del av gymnasieelevernas affärsidéer och bidra till att lyfta fram dem och deras engagemang. Entreprenörskap är en viktig del i samhällsutvecklingen och inte minst i Täby kommun. På olika sätt ska kommunen skapa goda förutsättningar för företagande och ungdomarna är en inspirationskälla och stor tillgång för Täbys framtid.