Täby kommun lanserar podden Entreprenörsandan

12 april 2018, kl. 14:24 - Jobb & företagande

Sofia Tingåker, Täby kommun och Joakim Skotte, företagare i Täby.

Entreprenörsandan är en podd för dig som vill bli inspirerad av företagande och entreprenörskraft. Idag lanseras de två första avsnitten och därefter släpps ett nytt avsnitt varannan vecka.

Poddens innehåll varierar med olika perspektiv på företagande, entreprenörskap och näringslivsfrågor. I det första avsnittet gästar Joakim Skotte som driver en Ica-butik i Näsby park. Han startade som egenföretagare redan som 24-åring och delar bland annat med sig av tips till den som funderar på att starta eget. I det andra avsnittet får du höra Barbara Bergström, grundare av Internationella Engelska skolan, som idag är en av Sveriges största utbildningskoncerner med huvudkontor i Täby.

– I Täby finns oerhört många duktiga entreprenörer, entreprenörsandan tror vi kan inspirera till att fler företagsamma människor får chans att växa, vilket ger fler jobb och välfärd och där vårt mål är att ha Sveriges bästa företagsklimat säger Camilla Brodin (KD), ordförande i utskottet för arbetsmarknad och näringsliv.

Företagare inspirerar andra företagare

Täby kommun strävar efter att erbjuda ett gott företagsklimat som främjar entreprenörskap, innovation och framtidstro. Syftet med podden är att företagares egna berättelser ska kunna inspirera andra som driver eller som funderar på att starta företag. Poddens gäster har alla en koppling till Täby.

– Jag hoppas att podden lockar lyssnare bland företagare, de som funderar på att starta eget och inte minst alla som är intresserade av entreprenörsskap. Samtalen kommer att beröra erfarenheter, perspektiv och lärdomar från olika branscher. De som har gästat podden hittills har delat med sig av väldigt spännande tankar, säger Sofia Tingåker, näringslivsutvecklare på Täby kommun.

Idag publiceras de två första avsnitten och därefter släpps ett nytt avsnitt varannan vecka.

"Därför placerade jag vindruvorna i kemikaliehyllan"

Joakim Skotte blev utnämnd av till årets unga företagare i Täby 2017 av Företagarna. I premiäravsnittet av podden berättar Joakim om hur han tänker i sina kampanjer och varför han älskar att vara företagare. Han ger även konkreta tips för dig som går i tankarna att starta eget.

Lyssna på de två första avsnitten av Entreprenörsandan här.

Bild: Sofia Tingåker, Täby kommun och Joakim Skotte, företagare i Täby