Delta i konstutlysningar

Ansökningsperioden för konstuppdragen startar den 7 januari 2019 och pågår fram till och med den 14 februari 2019. Under ansökningsperioden lämnar konstnärer en intresseanmälan för att delta i utlysningen. Efter det väljer respektive konstkommitté ut 3 konstnärer för skissuppdrag för simhallen och 5 konstnärer för skissuppdrag för Biblioteksgången.

För mer detaljerad information kring utlysningen läs konstprogrammen.

Konstprogram för Täby simhall.pdf (11,03 MB)
Konstprogram för Biblioteksgången.pdf (1,88 MB)

Under hösten 2019 kommer kultur- och fritidsnämnden att besluta kring de vinnande konstnärerna för de fyra uppdragen att utföra de konstnärliga gestaltningarna.

Anmäl ditt intresse senast den 14 februari

Är du yrkesverksam konstnär och intresserad av att delta, anmäler du ditt intresse via länkarna nedan för respektive konstprojekt. Anmäl ditt intresse senast den 14 februari.

Börja med att skapa ett konto i Tendsign

Täby kommun använder sig av upphandlingsverktyget Tendsign i denna upphandling. För att lämna intresseanmälan och ta del av eventuella frågor och svar behöver du registrera en användare. Användarnamn och lösenord erhålls genom att skapa ett gratiskonto på första sidan i Tendsign.

Efter genomförd registrering får du omedelbart tillgång till systemet. Har du frågor eller behöver support kring hanteringen av systemet kan du kontakta Tendsign support på telefon 010-141 33 00.

Klicka på respektive upphandling "Konstnärlig gestaltning i Täby simhall" och "Konstnärlig gestaltning Biblioteksgången Täby" i Tendsign för att anmäla ditt intresse.

Lämna intresseanmälan via Tendsign

Konst i Täby simhall

I centrala Täby byggs en modern simhall som kommer att ligga granne med den nya stadsdelen Täby park. Simhallen beräknas öppna 2021. Läs mer om Täbys nya simhall

Tidplan

7 januari 2019 Ansökan om att lämna intresseanmälan öppnar
14 februari 2019 Sista dag att lämna in intresseanmälan
Januari Utlysning av uppdrag
Februari - september Urvalsarbete
April - juni Skissperiod
September - oktober Beslut i nämnd
År 2021 - 2022 Konsten beräknas monteras

Konst i Biblioteksgången

Biblioteksgången är ett av Täbys mest centrala promenadstråk i Täby centrumområdet. Längst Biblioteksgången finns Täby kulturhus med bland annat bibliotek. I närheten finns även andra privata verksamheter, service och bostäder.

Biblioteksgången är planerad att rustas upp under 2020 och 2021. Läs mer om upprustningen av Biblioteksgången

Tidplan

7 januari 2019 Ansökan om att lämna intresseanmälan öppnar
14 februari 2019 Sista dag att lämna in intresseanmälan
Januari Utlysning av uppdrag
Februari - juni Urvalsarbete
Mars - augusti Skissperiod
September Beslut i nämnd
År 2020 - 2021 Konsten beräknas monteras

Inspirationsföreläsning

Den 13 februari arrangeras en inspirationsföreläsning kring konst på allmänplats. Inspirationsföreläsningen riktar sig till invånare i Täby och är kostnadsfri. Läs mer om inspirationsföreläsning.

Referensgrupp

Biblioteksgången är en allmän plats och många invånare är bekant med stråket. För att få in invånarnas synpunkter kommer en referensgrupp bestående av invånare att tillsättas för att tycka till om den nya offentliga konsten i Biblioteksgången. Invånare kommer själva kunna anmäla sitt intresse kring att delta.

Referensgruppen kommer bestå av 6-8 personer och de kommer träffas vid två tillfällen. Urval för medverkande i referensgruppen kommer att ske utifrån ålder och var deltagarna bor för att få en spridning som kan representera invånarna i kommunen.

Det första tillfället är den 11 mars klockan 18.00-19.30 och det andra i mitten av augusti. Vid båda tillfällena finns fika till deltagarna.

Anmäl ditt intresse i formuläret nedan senast den 16 februari.

Anmälan till referensgrupp

Ålder

De personuppgifter du lämnar i samband med att du fyller i och skickar detta formulär kommer att behandlas i enlighet med dataskyddsförordningen. Läs mer om hur Täby kommun behandlar personuppgifter.

 

Konstpolicy

I konstpolicyn kan du läsa mer om hur Täby kommun jobbar med offentlig konst.

Konstpolicy.pdf (110,67 KB)