Datum för slutbetyg förlängs till 1 juli 2021

12 maj 2020, kl. 15:17 - Förskola & skola

Med anledning av covid-19 har regeringen beslutat att förlänga möjligheten att utfärda slutbetyg med ett år. Det innebär att du som tidigare läst enligt den äldre kursplanen men ännu inte hunnit ta ut ett slutbetyg nu har fram till den 1 juli 2021 på dig.

De studerande som är berörda av förändringen är de som har dokumentet ”Samlat betygsdokument” från gymnasiet eller vuxenutbildning.

Förändringarna som träder i kraft 2021 innebär att du riskerar att förlora de kurser du tidigare har läst, och i värsta fall kan behöva läsa om en hel gymnasieexamen. Anledningen är att många av kurserna inte går att omvandla till det nya systemet och därmed inte kan ingå som en del av en examen.

Du som läst efter äldre kursplanen

Har du kurser efter den förra kursplanen, där det exempelvis heter svenska A och svenska B och betygen är i skalan från MVG till IG, behöver du beställa ut ditt slutbetyg innan 1 juli 2021. Det här behöver du göra oavsett om du ska läsa vidare eller inte. 

Ta gärna kontakt med oss så snart som möjligt för att lägga upp en studieplan. Tänk på att det kan ta tid att läsa de kurser som saknas. 

Kontakta oss

Ditt ärende skickas till Täby kommuns kontaktcenter som hanterar ditt ärende för KCNO:s räkning. Tänk på att det är viktigt att du lämnar dina kontaktuppgifter om du vill bli kontaktad.

Ställ din fråga via webben

Du kan också ställa din fråga eller framföra din synpunkt via webben.

Ställ din fråga via webben

Om du är intresserad av ett vägledningssamtal behöver du boka tid. Med anledning av samhällsspridningen av Covid-19 erbjuds i nuläget enbart vägledningssamtal på distans. Det innebär att du har ditt samtal över antingen telefon, en stationär dator eller mobil enhet. 

Börja med att läsa igenom all information på sidan om vägledningssamtal så att du kan förbereda dig på rätt sätt inför ditt samtal. Tänk till exempel på att du som redan studerar ska vända dig till studievägledaren på din skola. När du läst texten är du välkommen att höra av dig via webbformuläret för att boka en tid. Beskriv utförligt vad du vill prata om under ditt samtal, så kommer en vägledare att återkomma till dig.

 

Vår drop in är stängd tills vidare på grund av uppdaterade rekommendationer kring coronavirus covid-19. Du kan fortfarande nå oss via mejl och telefon.

Behöver du hjälp med vägledning för studier på komvux, alltså kurser på grundskolenivå och gymnasienivå, är du välkommen att boka en tid, ringa oss eller använda vårt frågeformulär istället. Du som redan är igång med dina studier vänder dig direkt till din skola om du har frågor.

Om du har en synpunkt eller ett klagomål på din skola vänder du dig i första hand direkt till skolan. I andra hand hör du av dig till oss via e-tjänsten ”Synpunkter och klagomål KCNO”. Du använder även e-tjänsten om du vill lämna en synpunkt eller ett klagomål gällande KCNOs verksamhet.

Synpunkter och klagomål KCNO

Rutiner och dokumentation synpunkter och klagomål

När du lämnar dina klagomål registreras det som ett ärende. I regel blir då ärendet en allmän handling och därmed offentligt. E-tjänsten kräver ingen e-legitimation. Det betyder att du inte kan följa ditt ärende digitalt via ”Mina ärenden” i Alvis. Om du väljer att vara anonym kan vi inte återkoppla till dig.

De personuppgifter du lämnar i samband med att du lämnar en synpunkt eller ett klagomål behandlas i enlighet med dataskyddsförordningen. Läs mer om hur Täby kommun behandlar personuppgifter via länken nedan.

Hantering av personuppgifter

Det är Täby kommuns kontaktcenter som tar emot telefonsamtal och hjälper dig med din fråga om KCNO. Telefontider: måndag-fredag klockan 8-16:30.