Ansök

Studera på grundskolenivå

Kurser på grundskolenivå är för dig som behöver komplettera din grundskoleutbildning.

Behörighet

Kurserna vänder sig till dig som

  • behöver komplettera din grundskoleutbildning
  • är folkbokförd i Danderyd, Täby, Vallentuna, Vaxholm eller Österåker kommun
  • är minst 20 år (från och med den 1 juli det år du fyller 20 år).

All undervisning är kostnadsfri men du behöver betala för studiematerial. Du får inte läsa om en kurs för att höja dina betyg i en kurs du redan är godkänd i. Är du folkbokförd i en annan kommun än ovanstående så är det din hemkommun som bestämmer om du får studera via KCNO.

Vårt utbud

Genom KCNO kan du läsa flera kurser på grundskolenivå. Kurserna ges av våra utbildningsanordnare och vissa skolor erbjuder samtliga kurser och en del några enstaka kurser. Du kan läsa mer om vilken skola som erbjuder vilka kurser via länken nedan.

Här kan du se vilka utbildningsanordnare/skolor som ger kurser och har avtal med KCNO. 

Välj när och hur du vill plugga

Du väljer själv om du vill studera på distans eller i klassrum, beroende på vad som passar dig bäst. Oavsett om studierna sker på distans eller i klassrum har du en lärare som stöttar dig under kursens gång. På en del skolor erbjuds även de som studerar på distans att delta i klassrumsundervisningen när de behöver. Du kan också välja att läsa dagtid eller kvällstid. 

Rätt nivå

Kurserna ges på flera nivåer - från nybörjare till vad som motsvarar högsta nivån av grundskolan. Om du är osäker på vilken nivå som är rätt för dig kan du ta kontakt med oss. Ibland behöver du komma och göra ett nivåtest hos oss innan vi vet vilken kurs som är rätt för dig.

Studievägledning

Du kan kontakta oss via vårt webbformulär eller läsa mer om vägledningssamtal på webbsidan. Du kan också få svar på många frågor via våra vanliga frågor och svar

Ansökan

Ungefär en gång per månad startar nya kurser. Sista ansökningsdag för komvux kurser på grundskolenivå är tre veckor innan kursstart. Du hittar information om kursutbud och ansöker via knappen nedan.