Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. 

Ansök

Särskild utbildning för vuxna

Särskild utbildning för vuxna är för dig som har en intellektuell funktionsnedsättning. Kurserna motsvarar grundsärskolans och gymnasiesärskolans nationella och individuella program.

Särskild utbildning för vuxna

Särskild utbildning för vuxna är för dig som har en intellektuell funktionsnedsättning. Kurserna motsvarar grundsärskolans och gymnasiesärskolans nationella och individuella program.  Du är själv med och planerar din undervisning, och de satta målen utgår från dina önskemål, dina tidigare kunskaper och erfarenheter. Du får också en individuell studieplan.

 Särskild utbildning för vuxna vänder sig till dig som:

  • omfattas av LSS (lagen om stöd och service)
  • har fyllt 20 år
  • saknar kunskaper i det som kursen kan ge men har förutsättningar för att klara kursen.

Olika regi

Täby och Österåker kommun erbjuder egna verksamheter. Tillhör du Danderyd, Vallentuna eller Vaxholm kommun erbjuds du plats i en annan kommuns verksamhet. Norrtälje, Stockholm och Sigtuna kommun tar emot elever från andra kommuner. Du kan läsa mer om respektive ort i länkarna nedan.

Särskild utbildning för vuxna i Norrtälje 
Särskild utbildning för vuxna i Stockholm
Särskild utbildning för vuxna i Sigtuna

För att få reda på vad som gäller för dig kan du vända dig till din hemkommun. Vill du läsa mer om särskild utbildning för vuxna kan du hittar mer information på Skolverkets webbplats dit länken nedan går.

Skolverkets webbplats

Kontakta oss

Telefontider: måndag-fredag klockan 8-16:30.

Vår drop in är stängd tills vidare på grund av uppdaterade rekommendationer kring coronavirus covid-19. Du kan fortfarande nå oss via mejl och telefon.

Behöver du hjälp med vägledning för studier på komvux, alltså kurser på grundskolenivå och gymnasienivå, är du välkommen att boka en tid, ringa oss eller använda vårt frågeformulär istället. Du som redan är igång med dina studier vänder dig direkt till din skola om du har frågor.

Ställ din fråga via webben

Du kan också ställa din fråga eller framföra din synpunkt via webben.

Ställ din fråga via webben

Om du är intresserad av ett vägledningssamtal behöver du boka tid. Med anledning av samhällsspridningen av Covid-19 erbjuds i nuläget enbart digitala vägledningsamtal. Det innebär att du har ditt samtal över en stationär dator eller mobil enhet.

Boka tid för ditt digitala vägledningsamtal

 

Om du har en synpunkt eller ett klagomål på din skola vänder du dig i första hand direkt till skolan. I andra hand hör du av dig till oss via e-tjänsten ”Synpunkter och klagomål KCNO”. Du använder även e-tjänsten om du vill lämna en synpunkt eller ett klagomål gällande KCNOs verksamhet.

Synpunkter och klagomål KCNO

Rutiner och dokumentation synpunkter och klagomål

När du lämnar dina klagomål registreras det som ett ärende. I regel blir då ärendet en allmän handling och därmed offentligt. E-tjänsten kräver ingen e-legitimation. Det betyder att du inte kan följa ditt ärende digitalt via ”Mina ärenden” i Alvis. Om du väljer att vara anonym kan vi inte återkoppla till dig.

De personuppgifter du lämnar i samband med att du lämnar en synpunkt eller ett klagomål behandlas i enlighet med dataskyddsförordningen. Läs mer om hur Täby kommun behandlar personuppgifter via länken nedan.

Hantering av personuppgifter