Ansök

Kommunal vuxenutbildning som särskild utbildning

Kommunal vuxenutbildning som särskild utbildning är för dig som har en intellektuell funktionsnedsättning. Kurserna motsvarar grundsärskolans och gymnasiesärskolans nationella och individuella program.

Kommunal vuxenutbildning som särskild utbildning

Kommunal vuxenutbildning som särskild utbildning är för dig som har en intellektuell funktionsnedsättning. Kurserna motsvarar grundsärskolans och gymnasiesärskolans nationella och individuella program.  Du är själv med och planerar din undervisning, och de satta målen utgår från dina önskemål, dina tidigare kunskaper och erfarenheter. Du får också en individuell studieplan.

Kommunal vuxenutbildning som särskild utbildning vänder sig till dig som:

  • omfattas av LSS (lagen om stöd och service)
  • har fyllt 20 år
  • saknar kunskaper i det som kursen kan ge men har förutsättningar för att klara kursen.

Olika regi

Täby och Österåker kommun erbjuder egna verksamheter. Tillhör du Danderyd, Vallentuna eller Vaxholm kommun erbjuds du plats i en annan kommuns verksamhet. Norrtälje, Stockholm och Sigtuna kommun tar emot elever från andra kommuner. Du kan läsa mer om respektive ort i länkarna nedan.

Kommunal vuxenutbildning som särskild utbildning i Norrtälje 
Kommunal vuxenutbildning som särskild utbildning i Stockholm
Kommunal vuxenutbildning som särskild utbildning i Sigtuna

För att få reda på vad som gäller för dig kan du vända dig till din hemkommun. Vill du läsa mer om särskild utbildning för vuxna kan du hittar mer information på Skolverkets webbplats dit länken nedan går.

Skolverkets webbplats