Nytt för i år är att det kommer finnas dagliga aktiviteter på Täby torg under veckorna 25-27 och 31-33. Kom förbi och träffa nya eller gamla vänner när du vill.

Trevlig sommar!

Aktiviteter på Täby torg med Täby Summercrew

Under veckorna 25-27 och 31-33 sker det aktiviteter på Täby torg. Aktiviteterna är öppna för alla som vill delta och pågår mellan kl. 11.00-16.00 måndag-fredag. Det finns också en lounge med plats för de som vill komma och koppla av eller umgås med vänner på torget. Täby Summercrew är ungdomar i Täby som sommarjobbar med att planera och genomföra aktiviteterna. De finns på plats för att stötta och se till att alla besökare har det bra.

Program

18 juni

Täby Summercrew är fotbollsvärdar under premiärmatchen mellan Sverige-Sydkorea i Fotbolls-VM. Matchen visas på storbildsskärm på torget. Arrangeras av Täby kommun i samarbete med Täby Centrum.

19 juni - 6 juli - Dagliga aktiviteter på torget

Sumobrottning Tävla med stora sumodräkter på liten matta.
Megaschack Spela schack med knähöga pjäser.
Basket 3x3 turnering för de som vill prova på basket.
Spikeball Studsa bollen på en rund matta och tävla med en eller flera motståndare.
Bumperball Luftfyllda bollar att krypa in i för att spela fotboll med säkra tacklingar.
Minigolfbana x 2 Spela golf med putter på små banor. Samla poäng och spela mot kompisar.
Kreativa hörnan Låt fantasin flöda: designa sommarens mest unika tygväska eller uppdatera din vita t-shirt.

Måndag 30 juli - onsdag 15 augusti

Basket 3x3 turnering för de som vill prova på basket.
Målskytte innebandy Innebandymål med poängtavla.
Boul Klot som spelas på sandbana vid torget. 
Minifotboll 3x3 turnering för de som vill prova på fotboll. 
Steg-golf Kasta bollarna och försök få dem att fastna på stegen. Beroende på vilket steg bollen landar på får du 1, 2 eller 3 poäng. 
Kubb Sällskapsspel som spelas med träkubbar. 
Minigolfbana x 2 Spela golf med putter på små banor. Samla poäng och spela mot kompisar.  
Air Hockey Spel som spelas med en flat puck på ett rektangulärt bord. Utmana dina vänner. 
Kreativa hörnan Låt fantasin flöda: designa sommarens mest unika tygväska eller uppdatera din vita t-shirt. 

 

Torsdag 16 augusti - fredag 17 augusti

Hinderbana/rutschbana Aktivitetsområde med äventyrsbanor.  
Jumping fitness - gruppträning En rolig, effektiv och skonsam träningsform på studsmattor. Gruppträningspassen körs till tempot av pulserande musik under ledning av utbildade JUMPING instruktörer.  
Zymba - gruppträning Dansbaserad gruppträning till latinamerikansk musik med inslag av latinsk pop och internationella radiohits. 

 Arrangör: Täby kommun

Sommaraktiviteter

Täby kommun ordnar också flera avgiftsfria sommaraktiviteter med stöd från Socialstyrelsen. Du kan till exempel hänga med på utflykter, delta på friidrottsskola eller prova olika bollsporter på Sportcamp.

Läger och utflykter med Summerfun har begränsat antal platser. Anmäl dig och invänta bekräftelse på att du fått en plats.

Program

Du som är mellan 10-15 år kan under Sportcamp testa en mäng olika idrotter. Du får prova på racketsport, innebandy, fotboll, bad, kondition, styrka och 10-kamp. Ha roligt tillsammans med likasinnade och utvecklas i idrotten med hjälp och stöd av utbildade ledare.

Alla som deltar på lägret får en t-shirt, lunch och mellanmål. De flesta aktiviteter kommer hålla till på Täby RacketCenter.

Anmälan

På Sportcamp finns 10 platser med stöd från Socialstyrelsen. Anmäl dig senast 22 juni till: bengt.lilljeqvist@taby.se

Anmälan ska innehålla:

 • Namn
 • Ålder
 • Adress
 • E-post och telefonnummer till vårdnadshavare
 • Storlek på t-shirt
 • Eventuella allergier

Arrangör: Täby badminton i samarbete med Täby kommun

 

Alla barn och unga mellan 10-15 år kan delta på utflykterna och det kostar ingenting. Vid anmälan gäller först till kvarn. Om du anmäler dig till fler än två aktiviteter så får du följa med i mån av plats.

Datum Aktivitet Beskrivning
2 juli Kolmården Följ med till nordens största djurpark. Här kan du från nära håll se många av världens djur. Allt från lejon, elefanter och gorillor till papegojor och zebror. På Kolmården finns också delfinshow och berg- o dalbana på svindlande höjder.
3 juli Turridning Följ med till stallet och träffa hästar. Tillsammans med kunniga ledare får du lära dig att rykta, sadla och rida ut en sväng i naturen.
4 juli Gröna lund Är du redo för ett äventyr? På Gröna lund finns åkattraktioner för alla oavsett ålder och sinne för äventyr. Åk berg- och dalbana, fritt fall eller promenera i Lustiga huset.  
5 juli Go kart Häng med till SMC Go kart. Förutom Go kart kan du utmana dina vänner i Bull ride och Bungy run.
6 juli Actionbad Gillar du bad med spänning och fart? Följ med till Kokpunkten, Sveriges största actionbad. Tävla i Dubble racer eller forsa runt i Black river. När du behöver en paus kan du njuta i Aqua cinema som visar film i vattnet.
30 juli Paintball (endast 12-15 år) Testa ett färgglatt äventyr! Haninges stora utomhusbana är fylld med hinder och gömställen där du kan tävla med eller mot dina kompisar.
31 juli Turridning Följ med till stallet och träffa hästar. Tillsammans med kunniga ledare får du lära dig att rykta, sadla och rida ut en sväng i naturen.
1 augusti Orbaden Följ med på ett äventyr till Orbaden Zip & Climb. En pulshöjande upplevelse bland berg och trädtoppar där du åker zipline i sådan fart att du nästan kan tro att du flyger.
2 augusti Air hop Här kan du testa coola hopp i skumgropen, tävla i Battle beams, dunka Basketball Slam Dunk eller utmana dina vänner på en spökbollsmatch.
3 augusti Gröna lund Är du redo för ett äventyr? På Gröna lund finns åkattraktioner för alla oavsett ålder eller sinne för äventyr. Åk berg- och dalbana, fritt fall eller promenera i Lustiga huset.

 

Anmälan

Vill du följa med på någon av Summerfuns utflykter anmäl dig senast 22 juni till: miriam.blanchette@taby.se

Din anmälan ska innehålla:

 • Vilken aktivitet du vill följa med på
 • För- och efternamn
 • Ålder
 • Telefonnummer till vårdnadshavare
 • Specialkost, allergier eller behov av extra stöd

Under vecka 26 får du ett bekräftelsemejl med mer detaljerad information om aktiviteten du anmält dig till.

Arrangör: Täby kommun med stöd från Socialstyrelsen.

Under en rolig vecka fylld med aktiviteter får du testa på och träna friidrottens olika grenar som till exempel 60 meter häcklöpning, höjdhopp, längdhopp, spjut och kula. Förutom träning så leker vi också en hel del. Lägret kostar ingenting och det ingår lunch varje dag, t-shirt och medlemskap i Täby IS friidrottsskola.

 

Vecka 32 6 - 10 augusti Tibblevallen kl. 9.00 - 15.00
Vecka 33 13 - 17 augusti  Tibblevallen kl. 9.00 - 15.00

 

Anmälan:

På friidrottsskolan finns 10 platser med stöd från Socialstyrelsen. Anmäl dig senast 22 juni till: bengt.lilljeqvist@taby.se

Din anmälan ska innehålla:

 • Barnets namn och födelseår
 • Önskad vecka
 • Telefonnummer och e-post till vårdnadshavare

Arrangör: Täby IS friidrott i samarbete med Täby kommun

Parkour passar dig med extra spring i benen som älskar fartfylld och utmanande träning. Parkour handlar om att förflytta sig från en punkt till en annan på ett så snabbt, effektivt och kontrollerat sätt som möjligt – med endast kroppen som hjälpmedel. Lägret passar både nybörjare och de som utövat sporten tidigare då grupperna delas in utifrån ålder och nivå.

På Parkourlägret finns tio platser med stöd från Socialstyrelsen.

När Var Tid
Vecka 32 Bergtorpshallen 9.00 - 16.00
Vecka 33 Bergtorpshallen 9.00 - 16.00

 

Anmälan

På Parkour dagsportläger finns 10 platser med stöd från Socialstyrelsen. Anmäl dig senast 22 juni till: bengt.lilljeqvist@taby.se

Din anmälan ska innehålla:

 • Namn
 • Ålder
 • Telefonnummer
 • Önskad vecka

Arrangör: Stockholm Sport Academy i samarbete med Täby kommun.