Aktiviteter under påsklovet 2021

På grund av den rådande pandemin och risken för ökad smittspridning av covid-19 är många arrangerade aktiviteter inställda. Vissa verksamheter är öppna men begränsar antalet personer i lokalerna. Även öppettider kan vara begränsade. Tänk på att hålla avstånd till andra även om du är utomhus.

Årets påsklov på biblioteket är digitalt med temat Harry Potter och pågår mellan 1–11 april. Testa ett klurigt digitalt escape room eller biblioteks magiska pyssel, eller varför inte lösa ett GPS-mysterium? Du kan också delta i en teckningstävling eller vara med på digital fika och snacka Harry Potter.Pysslet kommer läggas ut ett varje dag mellan 1–11 april på bibliotekets webbplats

Magiskt bokfika är torsdagen den 8 april kl. 11.00–11.45. Anmäl dig innan till Linnéa Björkman: linnea.bjorkman@taby.se eller 076-643 99 29

Läs mer om påsklovet på biblioteket 

Täby har många vandringsleder och naturstigar genom natur med vackra vyer och historiska miljöer.

Fornslingan, Skogsslingan och Sjöslingan är tre vandringsslingor om totalt cirka 15 kilometer i Hagby och runt Mörtsjön. Ta med matsäck och njut av naturen i påsk!

Friluftslivet upplever du även på Roslagsleden, en längre vandringsled med många kulturella sevärdheter i delvis orörd natur. 

I Täby Kyrkby station finns en forn- och naturstig som delvis slingrar sig genom naturreservatet Täby prästgård. Längs stigen syns fornlämningar och information om hur människorna i forntidens Täby levde.

Läs mer om Täbys vandringsleder och strövområden

Stolpaskogens grillplats vid Ensta krog är en av många grillplatser som finns i Täby.

Skavlötens friluftsanläggning ligger vid norra änden av Rönningesjön. Gå en upptäcktsfärd i skogen eller varför inte vandra upp till Fornborgen som finns alldeles intill sjön. Mellan januari och mars gick hela 80 000 förbi Rönninge by, en lantbruks- och kulturby vid sjöns södra ände – gör ett besök du också!

Mer information om Skavlöten

Läs mer om Stolpaskogen

Få mer information om Rönninge by och öppettider

Åva skatepark är en 800 kvadratmeter stor, nybyggd skatepark intill Åva gymnasium och Tibble ishall. Här möts skatare, inlinesåkare och åskådare i alla åldrar. Prova på du också!

Vill du hellre åka sparkcykel (kickbike) finns en sprillans ny bana med olika hinder i betong precis bredvid Åva skateparke.

Läs mer om Åva skatepark och sparkcykelpark.

I området kring Vallentunasjön finns ovanligt många runstenar från vikingatidens slut. Vi kallar det för Runriket. Entrén är vid Jarlabankes bro. På runstenarna berättar forntidens människor sina gripande levnadsöden. En av dessa var den mäktiga vikingakvinnan Estrid, farmor till stormannen Jarlabanke.

I Runriket finns även en konstnärlig upplevelsepark som introducerar dig till de olika besöksmålen och en paviljong med information om släkten Jarlabanke.

Läs mer om Runriket

I Täby finns flera utegym som är gratis och kan användas av alla, oavsett ålder eller träningsnivå. Vill du hellre promenera eller springa finns flera motionsspår runt om i Täby. De flesta är belysta under vissa tider. I Ensta har vi även ett tillgänglighetsanpassat motionsspår.

Skavlötens friluftsgård - 3 km

Ensta krog friluftsgård - 2,5 km och 5 km

Täby IP - 2, 5 km

Mörtsjön - 2,5 km

Ellagård (elljusspår)

Östra Vallabrink/Erikslund (elljusspår)

Mer information om Täbys motionsspår och friluftsgårdar

Mer information om Täbys utegym

Går du på gymnasiet eller högstadiet och vill vara med i Täbys ”Egghunt” på påsklovet?

Fyra lag med fyra deltagare i varje lag med en fritidsledare som är spelledare ska tillsammans lösa uppdrag på olika platser. Vid avklarat uppdrag får ni första delen utav koordinaterna för vart det gyllene ägget är gömt och en ny plats ni tar er till för nästa uppdrag.

När? Onsdagen 7 april, mellan kl.10-16.

Var? Vi ses vid Mötesplatsen Hörnet.

Anmäl intresse senast 2 april till tim.schagerhall@taby.se, 0766-438 515 eller sofia.guri@taby.se, 0766-439 095

Det är kostnadsfritt.

Terminer och lovdagar i Täby

Ta del av Täby kommuns läsårsdata där du kan se när terminerna börjar och slutar, samt alla lovdagar.

Terminer och lovdagar