• Klockslag 10:00

  Välkommen till Seniordagen torsdagen 4 november klockan 10-16! Vi bjuder på fika, mingel, utställning och musik i Täby kommunhus och föreläsning i Tibble kyrka.

  Klockan 10-15: Fika, mingel, utställning, musik

  Klockan 10 slår vi upp dörrarna till kommunhuset på Esplanaden 3 och fram till klockan 15 kan du som senior mingla bland utställare från kommunen, företag och föreningar. Flera av utställarna har produkter och lösningar inom hjälpmedel och teknik för hälsa och trygghet. Gratis tårta och kaffe serveras under hela dagen och medlemmar ur Romeo- och Juliakören underhåller vid flera tillfällen.

  Klockan 10.30: Invigning av politikerna

  Klockan 10.30 talar Erik Andersson (M), kommunstyrelsens ordförande och Thomas Nilsonne (M), socialnämndens ordförande. Efteråt kan du mingla med politikerna.

  Klockan 15-16: Humorföreställning i Tibble kyrka

  Klockan 15 kan du se humorföreställningen ”Hur svårt kan det va?” med Birgita Klepke. I föreställningen tar hon sig an de flesta svårigheter i tillvaron. Med tiden handlar det alltmer om att bemästra ny teknik utan att bli galen. En omöjlig kamp att ”vinna”. Inte minst under en pandemi där mänskliga möten plötsligt skulle ersättas med Zoom, Teams, Skype…

  Föreställningen är i Tibble kyrka och är gratis men du behöver boka en biljett till detta. Du bokar från den 11 oktober via kommunens kontaktcenter: kc@taby.se, 08-555 590 45.

   

  Vi förutsätter att du som besöker Seniordagen är vaccinerad och vi håller avstånd. Varmt välkommen!

  Läs mer

 1. oktober
  • Klockslag 10:00

  När: 26 oktober, 16 november, 7 december, 18 januari 2022 och 22 februari 2022
  Tid: kl. 10-12
  Var: Seniorcenter, Lyktgränd 2-4, konferensrummet

  Max åtta deltagare. Kostnadsfritt.

  Anmälan görs till annamaria.bostrom@taby.se, 08-555 596 25

  Gruppen kommer hållas av Ulla Assarsson.

  Om innehållet

  Du är välkommen att delta vid fem tillfällen där vi tillsammans utbyter erfarenheter och har fördjupade samtal om hur det är och har varit i din roll som anhörig.

  Syftet med samtalen är att titta på hur din anhörigprocess har sett ut och bearbeta tankar, känslor och upplevelser som du har gått igenom under den tid som gått och om den tid som du nu befinner dig i.

  Jag som leder samtalsgrupperna är själv anhörig till min man som fick sin diagnos Alzheimers sjukdom 2007, vid 62 års ålder. Han lever fortfarande och jag har försökt att sätta ord på det som man går igenom som anhörig från upptäckten, diagnosen och fram till en ny livssituation. Dessa tankar kommer vi att dela med varandra under de tillfällen vi ses. Det är min förhoppning att du som deltar kommer att känna igen dig, få bekräftelser och tillfälle att sätta egna ord på det som varit din anhörigprocess.

  Läs mer

 2. november
  • Klockslag 13:00

  En föreläsning med Ulla Assarsson för dig som har en partner med demenssjukdom. Träffa andra i en liknande situation och koppla av med en kopp kaffe med dopp. Du kan även träffa Anna-Maria Boström, anhörigkonsulent i Täby kommun.

  Tid: Tisdag 9 november klockan 13:00-14:30
  Plats: Täby kommunhus, Esplanaden 3
  Anmälan: Obligatorisk anmälan till annamaria.bostrom@taby.se Det är kostnadsfritt. 

  Om föreläsningen

  Vad händer i relationen och hur påverkar det samlivet när rollen som hustru övergår i rollen som anhörig i takt med att sjukdomen mer och mer tar över och påverkar intimiteten i relationen. Vad händer med närheten och intimiteten när det blir en relationsomställning som smygande utvecklas ur sjukdomen.

  Ulla Assarssons man drabbades av Alzheimers sjukdom och fick sin diagnos 2007 vid 62 års ålder. Han bor sedan 2013 på ett demensboende och har idag kommit långt in i sin sjukdom. Föreläsningen bygger på Ullas upplevelse och berättelse om att vara anhörig. Ulla är en uppskattad föreläsare och har skrivit boken "Ett långsamt farväl – om en relation i nöd och lust med Alzheimer".

  Läs mer

  • Klockslag 16:30

  Välkommen att träffa en familjehemssekreterare via länk som kan berätta mer om hur det är att vara kontaktfamilj, familjehem och jourhem. 

  Torsdag 25 november klockan 16.30-17.30 Skypelänk
  Om du har anslutningsproblem, prova Skype web app

  Självklart kan du ringa oss när du vill via Kontaktcenter 08-555 590 00 så svarar vi så fort det går alternativt skicka in en intresseanmälan så hör vi av oss. 

  Läs mer om kontaktfamilj, familjehem och jourhem på taby.se

  Läs mer