1. Livsnära samtal för anhöriga - samtalsgrupp

  • Klockslag 10:00

  Är du intresserad av att lyssna på andras livsberättelser och dela med dig av dina egna? Var med i en samtalsgrupp där vi delar minnen från våra liv.

  Vi skapar ett tryggt samtalsklimat där var och en får möjlighet att dela med sig av minnen och tankar med fokus på existentiella frågor. Varje träff har ett tema.

  Det är lätt att man glömmer bort sig själv när man ger omfattande hjälp till någon närstående. Här får du en möjlighet till tid för dig själv. Du träffar nya vänner, som också har erfarenhet av att vara den som ger mycket hjälp till andra.

  Samtalsgruppen vänder sig främst till dig som passerat 75 år, men även yngre personer är välkomna att anmäla sitt intresse.

  När: Start tisdag 11 oktober klockan 10.00-11.30 (sju tillfällen; 11 oktober, 25 oktober, 8 november, 22 november, 6 december, 17 januari och 31 januari)

  Var: Täby kommunhus, Esplanaden 3

  Anmälan: För mer information och anmälan till anhörigkonsulent Anna-Maria Boström,  08-5555 96 25

  Samtalsgruppen sker i samverkan med Täby församling. Samtalsledare är Christina Manfredh, diakon. Anna-Maria Boström, anhörigkonsulent i Täby kommun deltar första och sista träffen.

  Läs mer

 1. september
  • Klockslag 10:00

  Samtalsgrupp för dig som bor i Täby och är anhörig till någon med demenssjukdom. Gruppen är för dig som tidigare inte deltagit i denna typ av samtalsgrupp. 

  När: Torsdagar 29 september, 13 oktober, 27 oktober, 10 november, 24 november 2022
  Tid: 10.00-12.00
  Var: Täby kommunhus, Esplanaden 3

  Max åtta deltagare. Kostnadsfritt.
  Anmälan görs till Anna-Maria Boström 08-555 596 25

  Om innehållet

  Samtalsgruppen är till för dig som önskar ett mer fördjupat samtal om vad det innebär att vara anhörig till en person med demens. Du får träffa andra personer i liknande situationer för samtal, erfarenhetsutbyte och stöd.

  Ulla Assarsson som leder samtalsgruppen är själv anhörig. Hennes man fick sin diagnos Alzheimers sjukdom 2007, vid 62 års ålder och han bor på ett boende sedan 2013.

  Förhoppningen är att du som deltar kommer att känna igen dig, få bekräftelser och tillfälle att sätta egna ord på det som är dina tankar, känslor och upplevelser.

  Ulla Assarsson

  Läs mer

 2. oktober
  • Klockslag 12:00

  Liselotte Björk, demensvårdsutvecklare, utbildare inom demensvård och anhörigstöd samt ordförande i Demensförbundet föreläser och berättar om:

  • Att vara anhörig till någon med demenssjukdom
  • Hur kognitiva funktioner påverkas vid demenssjukdom
  • Vad vi kan tänka på i hemmet och andra miljöer för att underlätta
  • Vad vi kan göra när vi möts av aggressivitet eller annorlunda verklighetsuppfattning

  Vi fikar tillsammans och du får möjlighet att träffa andra anhöriga för erfarenhetsutbyte. 

  När: Onsdag 12 oktober klockan 12.00-13.30

  Var: Täby kommunhus, Esplanaden 3

  Hur: Det är kostnadsfritt och begränsat antal platser. Obligatorisk anmälan till Anna-Maria Boström, anhörigkonsulent, 08-55559625

  Porträttbild på föreläsaren

  Liselotte Björk, föreläsare

  Läs mer

  • Klockslag 14:00

  Konsthistorikern Maria Taube berättar om Evert Taube samt hur han tecknade och målade. Föreläsningen är inom ramen för Torsdagstimmen på Seniorcenter. 

  Tid: Torsdag 27 oktober klockan 14-15
  Plats: Seniorcenter, Lyktgränd 2 och 4 nära Täby centrum

  Vill du veta mer om Torsdagstimmen och Seniorcenters program, läs mer på Seniorcenters webbsida

   

  Läs mer