• Klockslag 18:30

  Den 20 april sänder vi en föreläsning, Vi måste prata – om cannabis, via Youtube. Den riktar sig till dig som är vårdnadshavare/förälder och vill veta mer om cannabis och hur du kan hjälpa och prata med ditt barn eller ungdom.

  Föreläsare är Kathrine Barchéus, fältsekreterare, och Elisabeth Östlund, behandlare på Mini-Maria. De kommer även vara tillgängliga att svara på dina frågor via chat.

  Du får kunskap om:

  • Vad cannabis är
  • Hur vanligt användandet är i Täby
  • Vad du som förälder kan göra

  Tid

  Kl. 18.30–ca 19.15.

   

  Ta gärna del av mer information www.taby.se/vimasteprata. Där hittar du även länk till föreläsningen på Youtube.

  Läs mer

 1. april
  • Klockslag 14:00

  Välkommen till en digital föreläsning för dig vars närstående har flyttat, eller ska flytta, till ett demensboende. Föreläsare är Liselotte Björk, demenssjuksköterska.

  Liselotte berättar om sjukdomsförloppet, hur miljön påverkar de kognitiva förutsättningarna för den som är sjuk och hur man som anhörig kan hantera sin situation. Det blir en frågestund på slutet.

  Tid: Onsdagen den 21 april kl. 14-15 via Zoom.

  Anmälan: till anhörigkonsulent annamaria.bostrom@taby.se Efter anmälan får du länk till föreläsningen.

  Föreläsningen är gratis och äger rum i samarbete med demenssjuksköterskorna i Stockholms län och anhörigstöd i Stockholms län

   

  Läs mer

  • Klockslag 14:00

  Malin Sandberg, verksamhetschef Täby vårdcentral och Gustaf Allerstrand, verksamhetschef Täby Centrum-doktorn, berättar om senaste nytt kring vaccinationen mot covid 19.

  Läs mer på Täby seniorcenters webbsida

  Läs mer

  • Klockslag 18:00

  Allt fler barn, ungdomar och vuxna får diagnosen adhd eller autism. Efter utredningen upplever många att man kastas ut i ett vård- och stödsystem som är svårt att förstå och överblicka. Vem kan hjälpa till med vad?

  Annika Brar, habiliteringsläkare i region Stockholm och styrelseledamot i Attention Stockholms län, ger i den här föreläsningen en överblick över det stöd som finns när man fått en diagnos. Du får bl.a. veta mer om vad man gör inom habiliteringen, nyheter och pågående utvecklingsprojekt för att fler personer ska få tillgång till vård och stöd som fungerar.

  Tid: Tisdag 22 april kl. 18.00-19.30

  Anmäl dig här så får du länk skickad till dig

  Föreläsningen är gratis och äger rum på Zoom i samarbete med SNAPH (Stockholms nätverk aktion psykisk hälsa), Sensus, Attention Stockholms län och anhörigstöd i Stockholms län.   Läs mer