1. Kommunfullmäktige direktsänds via kommunens webb-tv så du kan följa mötet på webben istället för att besöka kommunhuset. Sändningarna sparas så du kan titta och lyssna i efterhand.

  Läs mer

 1. september
  • Klockslag 11:00

  Lördag 25 september kl 11-15

   

  Det kommer att finnas småskaligt tillverkade godsaker, kött och korvar från ett gårdscharkuteri, getost från gårdsmejeriet, oljor, gotländsk finglass och höstens fröjd med nyplockad svamp och bär. Dessutom småskaligt tillverkade träleksaker, etiskt ullgarn, konsthantverk och hantverksmässig hattdesign.

  Läs mer

  • Målgrupp Barn
  • Klockslag 11:00
  • Pris 50 kr

  och kl 13 .

  En interaktiv föreställning där barn (4-7 år) genom ljud, rörelse och berättande får upptäcka och undersöka skogens hemligheter i en skogsglänta. Kl 11 och kl 13.


  Foto: José Figueroa

  Föreställningen öppnar sinnen och är en lekfull naturupplevelse som väcker tankar om människan och djurens sätt att leva i naturen. Musik, ljud och dans skapar förtrollande möten mellan barn och natur.

  Jag är som skogen fast annorlunda börjar med att publiken samlas vid en skogsglänta. Tre dansare leder barnen genom upplevelsen i skogen där en ljudatmosfär omfamnar barnen. Genom rörelse och lek får barnen undersöka platsen på ovanliga sätt och finna nya perspektiv på naturen och skogens skatter.

  Föreställningen är ca 45 min. Kom i god tid innan. Kläder efter väder!

  Kontakt: Margreth Elfström, margreth.elfstrom@taby.se

  Läs mer

  • Klockslag 12:00

  Konst i Roslagen 

  Stor samlingsutställning 

  Täby konstnärer visar sin lotterikonst 

  Läs mer om Konst i Roslagen på deras webbplats 

  Grafikverkstaden

  Karbygrafikern visar medlemsutställning 

  Västra flygeln

  Utvalt konsthantverk av Täby konsthantverkare

  Öppettider

  lördag och söndag kl. 12-16

   

  Karby gårds kafé som drivs av Triften håller öppet samma tider som utställningen

  Varmt välkomna!

  Läs mer

  • Klockslag 18:00

  Föreläsaren Anette Alvaritza

  Anhöriga har ofta en dubbel roll och fungerar många gånger som vård- och omsorgsgivare samtidigt som behov av eget stöd finns.

  Välkommen till digital föreläsning där Anette Alvariza, specialistsjuksköterska i cancervård och professor i palliativ vård, föreläser utifrån aktuell forskning om anhörigas situation. I föreläsningen blandar Anette sina erfarenheter från kliniskt arbete som sjuksköterska med resultat från sina forskningsprojekt. Bland annat så beskrivs betydelsen av möjlighet för anhöriga att förbereda sig för den ändrade livssituation som uppstår då någon nära blir svårt sjuk.

  När: Onsdagen 29 september klockan 18-20
  Var: Digital föreläsning
  Hur: Anmäl dig till anhorigstod@osteraker.se så får du en länk till föreläsningen

   

  Läs mer

  • Klockslag 18:00

  Författaren och litteraturvetaren Carina Burman berättar om sin lovprisade bok
  God natt Madame. Huvudperson är 1700-talskvinnan Anna Charlotta von Stapelmohr, gift Schröderheim, kär väninna till Bellman.

  Föranmälan via detta formulär.

  Läs mer

 2. oktober
  • Klockslag 12:00

  Konst i Roslagen 

  Stor samlingsutställning 

  Täby konstnärer visar sin lotterikonst 

  Läs mer om Konst i Roslagen på deras webbplats 

  Grafikverkstaden

  Karbygrafikern visar medlemsutställning 

  Västra flygeln

  Utvalt konsthantverk av Täby konsthantverkare

  Öppettider

  lördag och söndag kl. 12-16

  Karby gårds kafé som drivs av Triften håller öppet samma tider som utställningen

  Varmt välkomna!

  Läs mer

  • Målgrupp Barn
  • Klockslag 13:00

  Sagostund med Inga Tvivel.

  "Bland drakar och dragqueens" är ett projekt där några av landets mest erkända dragartister framför sagor för barn. Artisterna är etablerade skådepelare och pedagoger och varje sagostund är som "en konfettibomb av glitter och könsöverskridande förvandling som bjuder in till lek och engagemang i sagornas förtrollande värld".

  Föranmälan till Näsbyparks bibliotek, begränsat antal platser.
  Max en vuxen per sällskap.

  Läs mer

 3. Kommunfullmäktige direktsänds via kommunens webb-tv så du kan följa mötet på webben istället för att besöka kommunhuset. Sändningarna sparas så du kan titta och lyssna i efterhand.

  Läs mer

  • Klockslag 19:00
  • Pris 130-150 kr

   

  Författaren Anna Laestadius berättar om Hilma af Klint

  Anna är frilansjournalist och författare av historiska romaner. Hon debuterade 2013 med Barnbruden, första delen i en romantrilogi om kvinnor i Sverige på 1700-talet. Dessförinnan har Laestadius Larsson bland annat varit redaktionschef på tidningen Amelia och mångårig kolumnist på Svenska dagbladet, med jämställdhet som återkommande tema.

  Anna är författare till boken Hilma - en roman om gåtan Hilma af Klint. Hilma levde mellan 1862-1944 och har kallats den abstrakta konstens moder. 

  Karby gårds kafé har kvällsöppet.

  Inträde:
  150 kr
  130 kr för medlemmar i Täby konstvänner och Täby konstnärer. 
  Inträdet betalas på plats. 

  Läs mer

  • Klockslag 12:00

  Välkommen att lära känna oss!

  Samlingsutställningar, aktiviteter och information om hur man kan bli medlem.

  Öppettider

  lördag och söndag kl. 12-16 

  Karby gårds kafé som drivs av Triften håller öppet samma tider. 

  Varmt välkomna!

   

  Läs mer

  • Klockslag 16:00
  • Pris 100 kr

  Täby Blås är en symfonisk blåsorkester som har verkat med Täby kommun som bas sedan 1973. Orkestern består av cirka fyrtio medlemmar som alla är fritidsmusiker.

  Dirigent Tomas Andersson.   

  Läs mer

  • Klockslag 19:00
  • Pris 210-280 kr

  Met inleder säsongen med Musorgskijs episka mästerverk

  René Pape repriserar sin hyllade tolkning som den ryske tsaren. Operan är ett psykologiskt skådespel om människa och makt. Föreställningen utspelar sig mot bakgrund av inbördeskriget på 1500-talet, som i historieböckerna brukar kallas den ”stora oredan”.

  Man brukar säga att om det är en opera som ska symbolisera Ryssland, så är det Boris Godunov. Eftersom publiken önskat kortare speltider under pandemin presenterar Met 1896 års originalversion.

  Boris Godunov hade premiär i USA på Metropolitan 1913, cirka 40 år efter att operan kom till. Met skapade en överdådig premiär dirigerad av Arturo Toscanini. Operan beställdes ursprungligen av Serge Diaghilev för Parisoperan 1908. De färgglada kulisserna, köpta direkt från Paris, skapades av de banbrytande konstnärerna Alexander Golovine och Alexander Benois, och det detaljerade kostymerna av Ivan Bilibine. Den polska basen Adamo Didur sjöng titelrollen, och hela föreställningen sjöngs på italienska.

  Boris Godunov blev en enorm framgång och sattes upp varje säsong fram till 1929. Från 1921 till 1929 sjöngs huvudrollen av den mest kände tolkaren av rollen, Fjodor Chaliapin. Den ryske basens tolkning av den plågade tsaren blev en legend i operahistorien. Medan Chaliapin sjöng Boris på ryska sjöng alla andra karaktärer och kören på italienska.

  Under den sista säsongen av Chaliapins Boris-föreställningar sjöng en ung italiensk bas, Ezio Pinza, rollen som munken Pimen. Tio år senare skulle Pinza göra titelrollen när Boris Godunov sattes upp för första gången sedan Chaliapin-åren. Pinza, som naturligtvis sjöng på italienska tillsammans med resten av rollerna, skulle förbli Mets huvudtolkare av titelrollen under det kommande decenniet.

  Dirigent: Sebastian Weigle

  I rollerna: David Butt Philip (Grigorij), Maxim Paster (Shuiskij), Alexej Markov (Sjelkalov), René Pape (Boris Godunov), Ain Anger (Pimen), Stanislav Trofimov (Varlaam)

  Speltid: 2 timmar 20 minuter (ej paus)

  Biljettpris: Vuxen 280 kr. Ungdomar t.o.m. 26 år 210 kr. Ungdomar går två för en - kontakta vicki.benckert@taby.se (begränsat antal platser).

  För säsongsbiljett till live från Metropolitan - minst 5 föreställningar ger 25% rabatt - kontakta vicki.benckert@taby.se eller 0766-43 94 64.

  Sänds från The Metropolitan Opera, New York i samarbete med Folkets Hus och Parker

  Säkerheten för våra besökare är av yttersta betydelse och vi följer noggrant utvecklingen av Folkhälsomyndighetens allmänna råd för att snabbt kunna agera vid förändringar.

   

   

  Läs mer

  • Klockslag 12:00
  • Pris 120 kr

  Av och med Sanna Martin.

  Kvinnorna som banade väg och satte spår. Vad bär vi med oss från de som kom före, de vi sneglade beundransvärt på och såg upp till på avstånd? Med sång, anekdoter och personliga reflektioner minns Sanna Martin några som verkligen gjort avtryck, som ledstjärnorna Margaretha Krook, Sonya Hedenbratt och Bette Midler.

  Vid pianot: Sven-Eric Dahlberg

  Sanna Martin har varit en del av stora nöjessammanhang i Sverige under snart 25 år. Hon har setts i en mängd föreställningar, senast i musikalerna Ghost, Phantom of the Opera och Förklädet.

  Plats: Kulturscenen plan 4 i Täby kulturhus. Biblioteksgången 13 alt. Esplanaden 13, Täby C.

  Biljett 120 kr inkl. lunchmacka och dryck, bokas genom Nortic eller på biblioteken i Täby

  Säkerheten för våra besökare är av yttersta betydelse och vi följer noggrant utvecklingen av Folkhälsomyndighetens allmänna råd för att snabbt kunna agera vid förändringar.

  Läs mer

  • Klockslag 18:00

  Hannes Sjöblad berättar om den digitaliserade människan.

  Hannes Sjöblad är företagsledare, teknikaktivist och biohacker.
  Under eMedborgarveckan föreläser han på Täby bibliotek.

  Digitaliseringen finns idag överallt i våra vardagsliv: i hur vi kommunicerar, hur vi dejtar,
  hur vi sköter vår ekonomi och hur vi hanterar våra roller som medborgare.

  Men vad som också sker är att vi digitaliserar oss själva och våra kroppar.

  Inte bara genom att vi loggar många av våra minnen, åsikter och upplevelser i sociala medier, utan också i att vi kan spara dataflöden gällande vår hälsa i bärbara verktyg.
  Vi kan till och med skapa digitala kopior av våra egna genom.

  Vad innebär denna digitalisering av oss själva? Vad kommer den att leda till?

  Föranmälan via detta formulär.

  Läs mer

  • Klockslag 18:00

  En helkväll till Dan Anderssons minne!

  Dan Andersson var trubaduren från kolmilan. En rotlös och orolig själ som skildrade livet i finnskogarna kring det förra sekelskiftet. Du är välkommen till Gribbylunds bibliotek för att se filmaren Roger Perssons dokumentär och därefter lyssna till Täbys egen trubadur Johan Taube som framför några av Dan Anderssons mest berömda visor och dikter. En helkväll till Dan Anderssons minne, cirka 100 år efter hans död.

  Föranmälan till Gribbylunds bibliotek.

  Läs mer

  • Klockslag 18:00

  Författarafton om antologin "När mammor dör". Föranmälan!

  Redaktören Lotta Sirc och ett par av bidragsförfattarna till boken När mammor dör berättar om sina erfarenheter av sorg och om arbetet med boken.

  När Charlotte Sirc hastigt förlorade sin mamma som femtonåring saknade hon
  berättelser om flickor och kvinnor som varit med om samma sak.

  I boken berättar 31 kvinnor mellan 18 och 77 år om erfarenheten av att mista sin mor.

  Föranmälan via detta formulär.

  Läs mer

  • Klockslag 12:00

  Konstutställning i huvudbyggnaden 

  Meith Fagerqvist
  Lena Nilsson
  Marie Thorslund 

  Tre kvinnor - tre uttryck 

  Grafikverkstaden

  Höstsalong

  Västra Flygeln

  Ulla Söderstedt 
  Självsvängning
  Textil

  Öppettider

  lördag och söndag kl. 12-16

  Karby gårds kafé som drivs av Triften håller öppet samma tider som utställningen

  Varmt välkomna!

  Läs mer

  • Klockslag 12:00

  Konstutställning i huvudbyggnaden 

  Meith Fagerqvist
  Lena Nilsson
  Marie Thorslund 

  Tre kvinnor - tre uttryck 

  Grafikverkstaden

  Höstsalong

  Västra Flygeln

  Ulla Söderstedt 
  Självsvängning
  Textil

  Öppettider

  lördag och söndag kl. 12-16

  Karby gårds kafé som drivs av Triften håller öppet samma tider som utställningen

  Varmt välkomna!

  Läs mer

  • Klockslag 13:00

  Mary Modin och Kerstin Ferenius fortsätter att berätta och visa bilder om utvecklingen av Täby kyrkby.

  Föranmälan till Täby kyrkbys bibliotek. Begränsat antal platser.

  Läs mer

  • Klockslag 13:00

  Teater Tummeliten ger "Tre små grisar". Föranmälan!

  Teater Tummeliten (Agneta Malmén Danielsson) spelar den klassiska historien
  Tre små grisar för barn på två till sex år.

  Det var en gång tre små grisar som bodde i skogen tillsammans med sin mamma. En dag hade de blivit stora nog att flytta hemifrån och de gav sig ut i världen för att hitta någonstans att bo. De tre små grisarna började bygga var sitt hus men inte långt därifrån lufsar den stora stygga vargen omkring.

  Föreställningen är en kombination av dockteater och dramalek.
  Barnen får delta interaktivt, sjunga sånger och upprepa rim och ramsor.

  Föranmälan till barnavdelningen.

  Läs mer

  • Klockslag 19:00
  • Pris 210-280 kr

  Terence Blanchards hyllade operaversion av Charles M Blows kritikerrosade memoarer; enligt kompositören "inte en jazzopera, utan en opera i jazz".

  Den första operan på Met av en svart kompositör, den Grammy Award–vinnande jazzmusikern och kompositören Terence Blanchard, är berättelsen om en ung mans resa för att övervinna trauman och svårigheter.

  James Robinson och Camille A Brown gjorde succé som skapare av Mets populära Porgy and Bess, nu är de tillbaka som regissörer av Fire Shut Up in My Bones. Librettot är skrivet av filmskaparen Kasi Lemmons.

  Barytonen Will Liverman, en av de mest spännande unga operasångarna, gör rollen som Charles. Vid sin sida har han sopranen Angel Blue som Destiny/Loneliness/Greta och Latonia Moore som Billie.

  Svensk text.

  Dirigent: Yannick Nézet-Séguin

  I rollerna: Will Liverman (Charles), Angel Blue (Destiny/Loneliness/Greta), Latonia Moore (Billie)

  Speltid: 2 timmar 40 minuter, en paus

  Biljettpris: Vuxen 280 kr. Ungdomar t.o.m. 26 år 210 kr. Ungdomar går två för en - kontakta vicki.benckert@taby.se (begränsat antal platser).

  För säsongsbiljett till live från Metropolitan - minst 5 föreställningar ger 25% rabatt - kontakta vicki.benckert@taby.se eller 0766-43 94 64.

  Sänds från The Metropolitan Opera, New York i samarbete med Folkets Hus och Parker

  Säkerheten för våra besökare är av yttersta betydelse och vi följer noggrant utvecklingen av Folkhälsomyndighetens allmänna råd för att snabbt kunna agera vid förändringar.

  Läs mer

  • Klockslag 16:00

  Inställt pga. sjukdom

   

   

  Läs mer

  • Klockslag 18:00

  Filmvisning om Ivar Lo-Johansson

  Roger Persson, VD för SunTower Entertainment Group, visar en film om Ivar Lo-Johansson. Föranmälan!

  Se en dokumentärfilm om författaren Ivar Lo-Johansson (1901–1990).
  Han skrev proletärromaner, noveller, självbiografiska verk, reportageböcker och dikter.

  Filmen är arton minuter lång.

  Föranmälan via denna länk.

  Läs mer

  • Klockslag 18:00

  HBTQ+-klubben presenterar Edward Summanen. Föranmälan!

  Edward Summanen är socionom och genusvetare.
  Sedan 2008 arbetar han med hbtqi-personers hälsa och rättigheter.

  Hör honom berätta om sin bok Queera tider - hbtqi då och nu.

  Föranmälan via detta formulär.

  Läs mer

  • Klockslag 12:00

  Konstutställning i huvudbyggnaden 

  Meith Fagerqvist
  Lena Nilsson
  Marie Thorslund 

  Tre kvinnor - tre uttryck 

  Grafikverkstaden

  Höstsalong

  Västra Flygeln

  Ulla Söderstedt 
  Självsvängning
  Textil

  Öppettider

  lördag och söndag kl. 12-16

  Karby gårds kafé som drivs av Triften håller öppet samma tider som utställningen

  Varmt välkomna!

  Läs mer

  • Målgrupp Barn
  • Klockslag 13:00

  Teater Tabberas ger föreställningen "Var är min stövel?"

  Dripp dropp… Lelle vill gå ut och leka i regnet men hittar bara sin ena stövel. Vart kan den andra ha tagit vägen? Tillsammans med barnen beger vi oss ut på en magisk resa i Lelles rum där vi möter spännande och lustiga djur, upptäcker ljud och rytmer från skogens och vattnets värld och sjunger välkända sånger som barnen gärna får sjunga med i! Kanske kan barnen tillsammans med djuren som Lelle möter hjälpa till att hitta stöveln?

  Från 1 år.
  Föranmälan till Näsbyparks bibliotek, begränsat antal platser.
  Max en vuxen per sällskap.

  Läs mer

 4. november
  • Klockslag 15:00

  Spökhistorier och läskiga boktips. Föranmälan!

  Ryslig högläsning och skrämmande boktips.

  Föranmälan till barn- och ungdomsavdelningen.

  Läs mer

  • Klockslag 12:00

  Georg Kristiansen ställer ut sina fotografier. Georg är frilansfotograf sedan 1981 med uppdrag för företag och tidningar. Stillbildsfotograf vid dokumentärfilmer i Sydamerika och Polynesien. 

  Läs mer om Georgs arbete på hans webbplats

  Öppettider

  lördag och söndag kl. 12-16

  Karby gårds kafé som drivs av Triften håller öppet samma tider som utställningen

  Varmt välkomna!

  Läs mer

  • Klockslag 16:00
  • Pris 180-240 kr

  Spartacus är ett av Chatjaturjans mest berömda verk, och en av de allra yppersta baletterna på Bolsjojs repertoar sedan 1960-talet.

   

   

  Baletten uruppfördes på Bolsjojteatern i Moskva 1968. Den blev en omedelbar succé och blev ett av teaterns flaggskepp. Jurij Grigorovitjs uppsättning med spektakulär koreografi och scenografi, är den mest kritikerhyllade.

  Spartacus är en grandios, episk balett som återberättar den legendariske gladiatorns öden och äventyr. Phrygia och Spartacus infångas av romerska armén och döms till slaveri. Spartacus blir gladiator, och leder till slut ett legendariskt slavuppror under tredje Serviliska kriget i Rom 73-71 f kr.

  Adagiotemat i musiken är också signatur till TV-serien Onedinlinjen. Det förekom också i den animerade filmen Ice Age 2, när Scrat är i himlen, liksom i bröderna Joel och Ethan Coens film Strebern.

  Musik: Aram Chatjaturjan

  Koreografi: Jurij Grigorovitj

  Speltid: 2 timmar 50 minuter, 2 pauser

  Biljettpris: 240 kr, 25% rabatt för ungdomar t.o.m. 26 år. 10% för innehavare av Riksteaterns Scenpasset. Rabatterna kan inte kombineras.

   

  Från Bolsjojteatern i samarbete med Folkets Hus och Parker

  Säkerheten för våra besökare är av yttersta betydelse och vi följer noggrant utvecklingen av Folkhälsomyndighetens allmänna råd för att snabbt kunna agera vid förändringar.

  Läs mer

  • Klockslag 12:00
  • Pris 120 kr

  En duettföreställning med sångare ur Romeo & Julia Kören i kärlekens alla tonarter.

  Jazz på luta?
  Shakespeare i smoking?
  Varför inte?
  Den tidlösa kärleken, kurtisen och gnabbet står i strålkastarljuset i denna duettföreställning där evergreens från 1900-talet och bevingade repliker från 1500-talet möts.

  Texter ur William Shakespeares pjäser. Musik ur Ella Fitzgeralds och Louis Armstrongs, Chet Bakers och Marilyn Monroes repertoar i arrangemang för luta av Niklas Atterhall.

  Medverkande: Niklas Atterhall, Malin Sternbrink
  Regi: Benoît Malmberg
  Plats: Kulturscenen plan 4 i Täby kulturhus. Biblioteksgången 13 alt. Esplanaden 13, Täby C.

  Biljett 120 kr inkl. lunchmacka och dryck, bokas genom Nortic eller på biblioteken i Täby

  Boka via QR-kod

  https://www.nortic.se/images/showcodes/e32445.png

  Säkerheten för våra besökare är av yttersta betydelse och vi följer noggrant utvecklingen av Folkhälsomyndighetens allmänna råd för att snabbt kunna agera vid förändringar.

  Läs mer

  • Klockslag 18:00

  Föreläsning om släktforskning

  Arkivarie Anders Thornström berättar. Föranmälan!

  Arkivarie Anders Thornström berättar om hur du hittar soldater, båtsmän, militärer och andra på nätet.

  Föranmälan via detta formulär.

   

  Läs mer

  • Klockslag 15:00

  Vi dricker te och dyker ner i Charles Dickens liv och författarskap.

  Lär dig mer om Charles Dickens, dela med dig av det du vet och umgås över en kopp te med tilltugg.

  Föranmälan till Gribbylunds bibliotek.

   

  Läs mer

  • Klockslag 19:00
  • Pris 130-150 kr

  Göran Ståhle: Konsten på Rivieran 

  Karby gårds kafé har kvällsöppet.

  Inträde:
  150 kr
  130 kr för medlemmar i Täby konstvänner och Täby konstnärer. 
  Inträdet betalas på plats. 

   

  Läs mer

  • Klockslag 12:00

  Georg Kristiansen ställer ut sina fotografier. Georg är frilansfotograf sedan 1981 med uppdrag för företag och tidningar. Stillbildsfotograf vid dokumentärfilmer i Sydamerika och Polynesien. 

  Läs mer om Georgs arbete på hans webbplats

  Öppettider

  lördag och söndag kl. 12-16

  Karby gårds kafé som drivs av Triften håller öppet samma tider som utställningen

  Varmt välkomna!

  Läs mer

  • Klockslag 13:00

  Sånger om hönor, humlor och skator som bråkar. Föranmälan!

  Musikföreställning för barn på Kulturhusets dag.

  En medryckande och innerlig konsert som bjuder in till både eftertanke och skratt,
  av och med Anja Bigrell och Marcus Holmberg.

  Föreställningen är baserad på tonsättningar av Lena Sjöbergs vackra poesibok för barn.

  Barnen är till stor del delaktiga i föreställningen genom sång, dans och ljudhärmande.

  Föranmälan till barnavdelningen.

  Läs mer

  • Klockslag 14:30

  Kulturhusets dag: Musikalisk frågesport på temat litteratur.

  Vissångerskan Caroline Langenheim bjuder på en kombination
  av konsert, föredrag och frågesport
  där vi stiftar bekantskap med både traditionalister och nyskapare
  från den svenskspråkiga litteraturhistorien.

  Begränsat antal deltagare.

  Läs mer

  • Klockslag 19:00
  • Pris 50-150 kr

  Biljetter släpps 17 september

  En ångvältsshow som får vilken publik som helst att kippa efter andan och tappa hakan flera gånger!


  Foto: Martin Lundström

  En personlig föreställning där Johan Wellton levererar avancerade cirkusnummer i kombination med underfundiga reflektioner och glimten i ögat. Rakt på sak, en ångvältsshow som får vilken publik som helst att kippa efter andan och tappa hakan – flera gånger!

  Johan Wellton har turnerat i mer än trettio länder och uppträtt live för över 1 miljon människor och för drygt 40 miljoner TV-tittare. http://www.johanwellton.com/

  Recensioner av UNPLUGGED!:

  ”Hela första delen präglades av Johans komik och enormt roliga scenspråk. Med både skådespelartalang och skickliga jongleringsnummer hänförde han publiken. Vissa av numren som utfördes var så fascinerande att publikens munnar stod vidöppna. Och det märktes att han var omtyckt då han gång på gång rev ner stora applåder. Just kombinationen komik och väl utförda jongleringsprestationer verkar vara en fullträff.”
  – Sundsvalls tidning

  ”Då som nu, med en fantastisk förmåga att anpassa sig till situation och yttre förutsättningar. Att med hjälp av endast käglor, små bollar och konfetti hålla en publik hypnotiserad i sextio minuter kräver sin man. Ett enkelt upplägg gör att artisten bara kan luta sig tillbaka på sin egen förmåga och i Welltons fall är den avsevärd. För att inte säga fantastisk – några av jongleringsnumren verkar upplösa tyngdlagarna. Mellan hänförda tjut skrattar många i publiken så att de kiknar. Här är en upplevelse som ger mer än tio terapisessioner”
  – Lasse Stenman, Haparandabladet

  Kontakt: Margreth Elfström, margreth.elfstrom@taby.se

  Säkerheten för våra besökare är av yttersta betydelse och vi följer noggrant utvecklingen av Folkhälsomyndighetens allmänna råd för att snabbt kunna agera vid förändringar.

  Läs mer

  • Klockslag 16:00
  • Pris 50-150 kr

  Biljetter släpps 17 september


  Foto: Martin Lundström

  En ångvältsshow som får vilken publik som helst att kippa efter andan och tappa hakan flera gånger!

   

  En personlig föreställning där Johan Wellton levererar avancerade cirkusnummer i kombination med underfundiga reflektioner och glimten i ögat. Rakt på sak, en ångvältsshow som får vilken publik som helst att kippa efter andan och tappa hakan – flera gånger!

  Johan Wellton har turnerat i mer än trettio länder och uppträtt live för över 1 miljon människor och för drygt 40 miljoner TV-tittare. http://www.johanwellton.com/

  Recensioner av UNPLUGGED!:

  ”Hela första delen präglades av Johans komik och enormt roliga scenspråk. Med både skådespelartalang och skickliga jongleringsnummer hänförde han publiken. Vissa av numren som utfördes var så fascinerande att publikens munnar stod vidöppna. Och det märktes att han var omtyckt då han gång på gång rev ner stora applåder. Just kombinationen komik och väl utförda jongleringsprestationer verkar vara en fullträff.”
  – Sundsvalls tidning

  ”Då som nu, med en fantastisk förmåga att anpassa sig till situation och yttre förutsättningar. Att med hjälp av endast käglor, små bollar och konfetti hålla en publik hypnotiserad i sextio minuter kräver sin man. Ett enkelt upplägg gör att artisten bara kan luta sig tillbaka på sin egen förmåga och i Welltons fall är den avsevärd. För att inte säga fantastisk – några av jongleringsnumren verkar upplösa tyngdlagarna. Mellan hänförda tjut skrattar många i publiken så att de kiknar. Här är en upplevelse som ger mer än tio terapisessioner”
  – Lasse Stenman, Haparandabladet

  Kontakt: Margreth Elfström, margreth.elfstrom@taby.se

  Säkerheten för våra besökare är av yttersta betydelse och vi följer noggrant utvecklingen av Folkhälsomyndighetens allmänna råd för att snabbt kunna agera vid förändringar.

  Läs mer

  • Klockslag 18:00

  Musikafton och högläsning för vuxna!

  Vi firar Nordisk litteraturvecka i samarbete med Föreningen Norden.
  Dela en högläsningsstund med tusentals andra människor runt om i Norden!
  På hundratals platser läser vi ur samma bok vid samma tid.
  Årets tema är Drömmar och längtan i norden.

  Klockan 18.00 Musikföreställning med Anni Lindblad som spelar och berättar om Finlands nationalinstrument kantele.

  Klockan 19.00 tänder vi ljus och läser högt ur årets utvalda bok Katrina av Sally Salminen.

  Om boken vi läser ur:

  Vi lär känna den unga Katrina som lockas in i giftermål med en fattig sjöman genom att han målar upp en förskönad drömbild av parets framtid tillsammans. Berättelsen om Katrinas liv är en stark skildring av ett åländskt kvinnoöde som genom åren har lästs och älskats av många.

  Läs mer om Nordisk litteraturvecka.

  Föranmälan till biblioteket.

  Läs mer

  • Klockslag 17:30

  Prova på ett nytt konsthantverk!

  9/11 Prova på teckning med bildlärare Anne Oliviusson!

  7/12 Prova på lera!

  Allt material finns på biblioteket och du behöver inte ha några förkunskaper.

  Föranmälan till Skarpängs bibliotek.

  Läs mer