1. Världspoesidagen

  • Klockslag 11:00

  Vi lyfter fram poesin på biblioteket!

  Världspoesidagen firas med spridda diktuppläsningar av bibliotekarierna, pyssel, fika samt hjälp med att skriva egna dikter. Kom förbi och inspireras! Kanske till och med själv vara med och läsa upp en dikt?

  Läs mer

 1. februari
  • Klockslag 18:00

  Författaren Eli Åhman Owetz utlovar en litteraturkväll med feelgood-känsla. Föranmälan.

  Eli Åhman Owetz har skrivit Hemma hos Bettan (nominerad till Årets ljudbok, kategori romaner) och serien om Anna-Lisa samt driver retrobloggen "Femtiotalsjakten". Nu berättar hon om sina böcker under en timme med utlovad feelgood-känsla.

  Föranmälan via detta formulär fr.o.m. 8/1 -18.

  Läs mer

  • Målgrupp Barn
  • Klockslag 11:00

  Vi visar filmen "Tänk om" och pysslar på temat djur

  Kom till biblioteket för lite lördagsmys! Kl. 12.00 visar filmen "Tänk om". Djurpyssel och fika står framme hela dagen!

  Läs mer

  • Klockslag 12:00

  Sivert Jonsson visar braskande oljemålningar på Karby gård, Västra flygeln, 24-25 februari 12-16 (Täby kyrkby) Hennys café har öppet i huvudbyggnaden under utställningstiden.

  Läs mer

  • Klockslag 12:00

  Välkommen till en ny utställning hos Roslagsmålarna på Ensta krog! Denna gång är tre teman aktuella: abstrakt, musik och dans. Vernissage lördag 24 februari kl 12–16.

  Öppettider lö-sö 12–16, ti 15–18, on-to 12–15. Utställningen avslutas 8 mars. Stockholmsvägen 205 i Täby. Tag buss 615 mot Kulla vägskäl, hållplats Ensta krog. www.roslagsmalarna.se,  info@roslagen.se

  Läs mer

  • Klockslag 18:30
  • Pris 280 kr

  Direktsänd opera från Metropolitan Opera i New York. Upplev operastjärnornas ansiktsuttryck, dirigentens taktpinne och orkesterns ansträngningar.

  Spännande, unga sångare i Zeffirellis klassiska uppsättning av La Bohème, den opera som satts upp flest gånger i Mets historia. Mimì spelas av Sonya Yoncheva mot Michael Fabiano som den passionerade författaren Rodolfo. Susanna Phillips gör den flirtiga Musetta och hennes älskare, konstnären Marcello, spelas av Lucas Meachem.

  I övriga roller återfinns Alexej Lavrov och Matthew Rose som Rodolfos och Marcellos vänner Schaunard och Colline, med Paul Plishka som Benoit och Alcindoro i denna föreställning, ledd av Marco Armiliato.

  Text: Svensk text
  Beräknad längd: 3 tim 16 min

  Kontakt: Liveopera 070-740 26 22

  Läs mer

  • Målgrupp Företagare
  • Klockslag 12:00

  Dags för årets stora mässa med möjligheter för Er att rekrytera medarbetare!

  Har du ett rekryteringsbehov idag eller behöver personal inför sommaren? Vill du vara med på årets mässa och träffa potentiella kandidater?

  I år håller vi mässan i Täby kommuns nya kommunhus och det kommer finnas plats för ett fyrtiotal arbetsgivare att delta. Mässan riktar sig mot arbetsgivare i Täby, Vallentuna, Danderyd, Österåker och Vaxholm. Ni betalar inget för att delta. Monterytan kan möbleras fritt med ert eget material, till exempel roll-up, trycksaker, godis och frukt.

  Anmälan

  Anmäl ert deltagande senaste 9 mars.

  Har ni frågor kan ni även ringa arbetsgivarteamet på Arbetsförmedlingen:

  Sofia Johansson: 010-487 63 37
  Tommy Karlsson: 010-486 55 55
  Tom Sundler: 010-488 31 46

  Det går också bra att skicka e-post till: sodraroslagen-rekrytering@arbetsförmedlingen.se

  Läs mer

  • Målgrupp Barn
  • Klockslag 10:00

  Lånaren Arrietty

  Under golvplankorna i ett stort hus, i en vildvuxen och magisk trädgård i utkanten av Tokyo, bor den pyttelilla Arrietty med sin lika pyttelilla familj. Huset bebos av två äldre damer som inte har en aning om att deras små inneboende existerar. Arrietty och hennes familj lever på att ”låna”. Allt de äger har de lånat, eller gjort från saker de lånat. Men bara väldigt lite varje gång, så det inte märks.En dag flyttar den 12-årige pojken Sho in i huset. När Sho upptäcker Arrietty blir de två snart bäst vänner.

  Filmen bygger på Alice Nortons klassiska bok ”Lånarna”. När filmen hade premiär 2010 skrev recensenterna bl.a att den ”är ett måste för alla som älskar animerad film”. 

  Plats              Tibble teater, Tibble gymnasium, Attundavägen 1

  Ålder             7 år och uppåt                                                             

  När?              Tisdagen den 27 februari kl. 10.00

  Speltid          94 minuter

  Kostnad        Fri entré!

       

  Läs mer

 2. mars
  • Klockslag 18:00

  En film av Roger Persson. Föranmälan till biblioteket. Begränsat antal platser.

  Ett porträtt av August Strindberg (1849-1912), som utöver sitt författarskap även ägnade sig åt alkemi, fotografi, måleri och musik. "En djefla man som kan göra många konster".

  Läs mer

  • Klockslag 19:30
  • Pris 425 kr

  "Säker på att jag är osäker”

  Vem är man efter att barnen flyttat hemifrån? Vad ska man göra? Det försöker Johan Rheborg reda ut när han ger sig i kast med sitt nya liv i föreställningen “Säker på att jag är osäker – en standup om att inte veta". Det hyllade standup-proffset Johan Rheborg berättar om den osäkra och förvirrade privatpersonen Johan Rheborg. “Säker på att jag är osäker – en standup om att inte veta" har premiär på Draken i Göteborg den 9 februari 2018. Biljetterna finns ute nu.

  Johan Rheborg har de senaste åren turnerat med två hyllade föreställningar som båda blivit stora publiksuccéer. Standup-showen “Rheborg" som av Expressen beskrevs som "fullständigt halsbrytande komik” och soloföreställningen "En man som heter Ove" som spelades över 100 gånger och fick lysande recensioner. Samtidigt som han stod på scen förändrades familjelivet.

  – Efter 25 år som småbarnspappa så flyger barnen ur boet. Kvar står vi och funderar. Vem är jag? Vad vill jag? Vad tycker jag om saker och ting? I mitt fall är det solklart. Jag har ingen aning, berättar Johan Rheborg.

  Dessa funderingar är utgångspunkten i hans nya föreställning “Säker på att jag är osäker – en standup om att inte veta".

  – Jag är rätt säker på att jag är osäker på vem jag är och vad jag vill. Jag anstränger mig för att uppträda anständigt, ge plats för andra och hänga med när mina döttrar plötsligt blivit vuxna och debatterna kring middagsbordet hårdnar. Jag väger mellan känsla och logik och svaret blir hängande i luften som ett otydligt mummel. Det är svårt att lägga ut otydligt mummel på Instagram och Twitter, men jag har upptäckt att det blir väldigt skojigt när man börjar tala om det. Kanske kan även andra känna igen sig. Så, välkomna in i min hjärna där jag helt utan skyddsnät ger mig i kast med att hitta privatpersonen Johan Rheborg, säger Johan Rheborg.

  “Säker på att jag är osäker – en standup om att inte veta" har premiär den 9 februari på Draken i Göteborg.

  Producent är CS Nöje.
  Föreställningens längd ca 80 min. Ej paus
  Ingen åldersgräns

  Biljettpris 425:- + avgift

  Biljetter och mer information: www.johanrheborg.se

  Läs mer

  • Målgrupp Barn
  • Klockslag 13:00

  Miljoner katter och massor av hattar.

  Björn Söderbäck bjuder in till en dramalek-föreställning som utgår från ”Sagan om den lilla, lilla gumman” (Beskow). Björn tar med barnen på jakt efter en ny katt (”Miljoner katter”) och ska med hjälp av apor försöka sälja hattar (”Massor av mössor”).

  Läs mer