Första dagen på Åva gymnasium för 480 ungdomar

17 augusti 2022, kl. 15:04

Det är många förväntansfulla och nervösa ungdomar som idag har gått in på Åva gymnasium för första gången. Tre år av studier, sociala kontakter och att gå från barn till vuxen väntar.

Rektor Lillemor Larsson hälsar ettorna välkomna och berättar om skolan och dess ledord att Åva gymnasium är en skola att växa med, lita på och längta till. De biträdande rektorerna ropar upp alla nya elever från respektive program innan klasserna samlas tillsammans med sin mentor. Dagen är ägnad till att lära känna klasskamrater, lärare och skolan.

En ny elev säger att hon har hört att Åva är en bra skola och att hon hoppas på att träffa många nya kompisar. Och försvinner sedan iväg till den gemensamma lunchen och de aktiviteter som mentorerna planerat.

Skolans engagerade och aktiva elevkår har också presenterat sig och berättade om sitt arbete med sociala aktiviteter men också den kontakt de har med skolledningen. De är länken mellan Åvas 1400 elever och skolledningen som har kontinuerliga möten med kåren.

Vi på Åva vill hälsa alla nya elever och även vårdnadshavare varmt välkomna till oss! Vi ser fram emot de här åren med er och vill att ni ska se tillbaka på er gymnasietid som en gyllene tid i livet. Det ska vi göra allt vi kan för att se till.