Spelprogrammering - ny kurs på Åva till hösten

20 december 2022, kl. 09:50

Elever på Teknikprogrammet kommer till hösten att kunna välja den nya kursen Spelprogrammering.

Teknikprogrammet växer
“Teknikprogrammet och inriktningen Informations- och medieteknik växer vilket gör att vi har möjlighet att erbjuda ytterligare kurser som har hög meningsfullhet för eleverna”, säger biträdande rektor Magnus Folkesson. Till hösten kommer vi att starta en ny kurs som hos skolverket heter Tillämpad programmering och kan profileras efter skolans önskemål. “Vi har valt inriktning mot spelutveckling och kursen kommer att bli ett val för elever i årskurs tre där man får lära sig grunderna i spelprogrammering. Eleverna kommer delvis jobba i projektform med egna idéer. Intresset är stort och eleverna ser fram emot att få gå kursen”.

Utveckla spel för dator och mobil
Martin Loman är lärare på Teknikprogrammet och är en del av den grupp som utvecklar kursen. Han berättar att “vi kommer, i första hand, utveckla spel med hjälp av spelmotorn Unity. Programmering sker då i ett språk som heter C# (uttalas "see sharp"). Med Unity kan man skapa spel för antingen dator eller mobil”.

Skapa spel från spelidé
“Förutom ren programmering kommer vi ge eleverna förståelse för hur det går till att skapa ett spel utifrån en spelidé och hur man skapar enkel grafik. Kanske hinner vi nosa lite på animeringar. Vi planerar för minst ett studiebesök på något företag som skapar spel”, berättar Martin.