Nya Elevkårsordförande Sebastian Ericsson

20 april 2022, kl. 09:26

“Det är så kul att ha blivit vald till ordförande för elevkåren! Det ska bli kul att få testa på ansvaret att vara ordförande och styra gruppen. Det är många nya som är med i kåren och det är viktigt att välkomna dem och få alla att känna att de är med och skapar Åva-andan.” Det säger nya elevkårsordförande Sebastian Ericsson som går andra året på Samhällsvetenskapliga programmet.

Viktigt med elevkår
“Jag var vice ordförande förra året och har förberett mig inför det här året och sett hur det går till. Det är viktigt med elevkår för att elever ska ha kul på skolan. Vill du inte bara överleva utan leva under sin skoltid joina oss!”. Elevkåren har också en viktig roll som röst för eleverna till skolan och kan framföra elevers önskemål till skolan. Rektor har kontinuerliga möten med elevkåren.

Aktiviteter
Elevkåren på Åva gymnasium är aktiv och engagerad. Ett axplock av aktiviteter de anordnar är

  • Insparken - fest för ettorna
  • Åvakaos - tävling i början av ettan för att skapa gemenskap
  • Halloweeen - olika aktiviteter
  • Jul - tomtejakt
  • Påsk - äggjakt
  • Fotbollsturnering
  • Rådgivning inför studenten

Närvarande kår
Sebastian säger att han alltid velat hjälpa folk och att han mår bra av att få andra att må bra. Han vill att kåren inför nästa år ska “vara en ännu mer engagerande och öppen elevkår eftersom vi kan göra allt live. Vi vill vara en närvarande kår”.

Bli medlem
Följ gärna @avaelevkar på Instagram för att hålla koll på evenemang och se vad elevkåren gör. Sebastian säger att “vi försöker nå ut till alla och vi uppmanar alla elever att bli medlem för att till exempel få rabatt på olika fester.”

Trivs på Åva
“Jag vill att det ska vara kul för alla på Åva. Själv trivs jag på Åva. Jag trivs jättebra! Min kompis Rasmus som nu är revisor i kåren pratade med mig innan jag började om att det är en bra skola och att det är skön stämning. Jag har många sköna vänner och bra lärare så jag är verkligen glad att jag började här”.