Rollspel av FN:s säkerhetsråd

12 januari 2022, kl. 14:20

Tal till nationerna ”Högt ärade ordförande och högt ärade delegater av FN:s säkerhetsråd.” Så lyder inledningen till talen som eleverna förberett inför dagens lektion i Samhällskunskap 3 och Humanistisk och samhällsvetenskaplig specialisering. Eleverna agerar delegater från olika länder i FN:s säkerhetsråd och har som mål att finna fred och en lösning på den humanitära krisen i republiken Jemen.

Olika länders inställning
De olika delegaterna får lägga fram sina synpunkter och hur de tycker att konflikten ska lösas. Eleverna har för detta behövt göra efterforskningar för att ta reda på hur det land de representerar skulle ha resonerat i den här frågan.

Verklighetstroget
Lärare Marcus Andersson agerar som ordförande och lärare Anna Frisk bedömer innehåll. Tanken är att göra det hela så verklighetstroget som möjligt.

Rollspel och debatt
Elvis och Carl i SA19B berättar att rollspelet om kriget i Jemen ska leda till en debatt senare under dagen. ”Det har varit svårt eftersom det är komplicerat och mycket att läsa på. Men det har också varit roligt eftersom vi fått en känsla av hur det är på riktigt.”

FN-rollspel