Robin Olovsson och nya kursen Folkmord och brott mot mänskliga rättigheter

28 januari 2020, kl. 09:09

Robin Olovsson är förutom en omtyckt och erfaren lärare på Åva gymnasium även känd från Historiepodden som han driver tillsammans med Daniel Hermansson. Till hösten -20 kommer en ny kurs att erbjudas på Åva och det är kursen Folkmord och brott mot mänskliga rättigheter (100p). Det är en samhällsvetenskaplig och humanistisk fördjupning.

Robin berättar att ”Eleverna kommer att få ta del av grova brott mot mänskligheten genom historien. Verkliga saker som har skett och inte bara förintelsen. Det är tänkt att vi ska göra det obegripliga begripligt genom historiska metoder och psykologi. Den som är intresserad av historia och av orättvisor och som vill veta mer om människans sämsta sidor men också få lite förståelse för de delarna kommer tycka att kursen är intressant och viktig.”

”Förhoppningsvis kommer vi att genomföra en toleransresa vilket innebär att vi reser till en plats där det skett ett folkmord, en etnisk rensning eller något annat fruktansvärt så det kan vara Auswitch eller Bosnien eller något annat.”

”Det ska bli kul att ha den här kursen men också lite nervöst eftersom det är en helt ny kurs. Vi är många lärare som hjälps åt att skapa kursen vad gäller innehåll. Jag känner själv att det är viktigt och intressant att prata om de här frågorna för att vi ska lära oss av vår historia inför framtiden.”