Fyra veckors praktik i Spanien

19 januari 2023, kl. 10:46

Visst låter det underbart att få åka till Spanien i fyra veckor? Det är precis vad Alexander Lundeberg, Elin Börjesson, Samuel Mattsson Nilsson, Erik Nilsson och Sofie Huldén från Restaurang- och livsmedelsprogrammet ska göra den 23 januari.

Praktik på tre olika restauranger 
De ska åka till Alicanteregionen och byn, La Nucia, för att praktisera på tre olika restauranger som heter Onosca, IES Elians British school och Restaurante Ulia. Tack vare vårt samarbete med Erasmus kan vi på Åva gymnasium erbjuda elever på våra yrkesprogram praktik utomlands och våra lärare att få jobbskugga med lärare i andra europeiska länder.

Egen villa med pool
Eleverna kommer att bo i egen villa med pool, fyra sovrum och vardagsrum med öppen spis. När vi pratar med Erik, Sofie och Alexander berättar de om förberedelserna som pågår. De sätter budgeten för resan och hur de bäst ska spendera sina pengar och även vad som ska med i packningen. Lärare Kenneth Dahlgren berättar att de förbereder sig genom att lära sig några baslivsmedel på spanska och att de lär sig om regionen.

Ser fram emot paella
“Vi har varit på bra krogar i Stockholm och praktiserat och till en början kommer vi nog att bli testade innan de kan veta vilka krav de kan ställa på oss”, säger Alexander som ser fram emot resan. “Det finns massor av rätter som ska bli spännande att få lära sig laga men mest ser vi fram emot paella och att få använda pizzaugnen som finns i huset”, säger Erik.

Restaurang och livsmedelsprogrammet.

Från vänster på bilden: Erik, Sofie och Alexander.