Rasmus hemkommen från junior-VM i rodel

7 februari 2022, kl. 12:40

Rasmus Moberg i TE19C går inte bara på Teknikprogrammet på Åva gymnasium utan han är även med i juniorlandslaget i rodel.

Nyss hemkommen 
Junior-VM i rodel har hållits i Winterberg, Tyskland. Rasmus har tillsammans med sin klubb Ljusterö rodel- och kälkklubb varit där och tävlat. Det var 37:e juniorvärldsmästerskapet och Rasmus kom på plats 23.

Lång väg för att träna
Klubben på Ljusterö har ingen full bana att träna på så för att träna behöver klubben åka långt. Oftast blir det till Lillehammer som ligger nio timmar bort med bil. Det blir många helger borta och även längre perioder under EM och VM.

Känslan i att åka
Vänner till familjen presenterade sporten för Rasmus hösten 2016 och han tyckte om det direkt. Det han tycker om är farten och känslan av att man har fullt fokus på det man gör för stunden.

VM 2023-2024
Rasmus ser nu fram emot junior-VM 2023-2024 som kommer att hållas i Lillehammer, på hemmabanan. Det blir förhoppningsvis en storslagen öppningsceremoni som under pandemin inte har kunnat genomföras.

Framtidsdrömmar
“Jag vill hålla på med träning och kanske bli sjukgymnast så jag kanske inte borde ha valt Teknik med Teknikvetenskapsinriktning fast jag uppskattar att det är krävande kurser som förbereder inför högre studier oavsett vad man ska göra”, berättar Rasmus när vi pratar om skolan och att balansera mellan all träning och att plugga.

Teknikvetenskap