Besök från tre EU-länder

6 februari 2023, kl. 12:31

Samarbete med Erasmus+. Åva gymnasium tar den här veckan emot besök från Portugal, Belgien och Österrike i samarbete med Erasmus+ som möjliggör vår satsning på internationalisering.

Curling och FN-rollspel
De besökande lärarna ska jobbskugga lärarna på Åva och eleverna kommer att få delta i lektioner och umgås med elever från Åva. Det kommer också finnas tid för våra besökare att få testa på curling och att delta i FN-rollspel.

Bor hemma hos elever
Minette van Eijk är lärare i tyska och engelska och hon berättar att de fyra österrikiska eleverna som kommer är från staden Graz och de kommer att stanna i två veckor. Under sin tid i Sverige bor hemma hos elever på Åva och de kommer att följa årskurs två på naturvetenskapsprogrammet och samhällsvetenskapsprogrammet.

Socialt, kulturellt och språkligt utbyte
”Ett fantastiskt kulturellt utbyte! Eleverna som läser tyska 4 kommer få träna kommunikation otroligt mycket under de här veckorna. Det är kul med input från de andra lärarna och vi som lärare ges chans att se vår egen skola och kurser utifrån. Att delta i utbyten gör undervisningen mer autentisk och på riktigt. Det är ett socialt, kulturellt och språkligt utbyte”, säger Minette.

Erasmus+ Åva gymnasium