Nepe Kuqi är ny lärare på Åva i engelska samt idrott och hälsa

18 september 2020, kl. 10:17

Efter att ha arbetat nio år på en grundskola i Malmö tog Nepe steget och flyttade till Täby för att börja arbeta på gymnasiet. Att lämna en arbetsplats som hon trivdes väldigt bra på beskriver hon som läskigt men hon har känt sig välkommen på Åva sen dag ett.

En av Nepes passioner är idrott  vilket gör att hon tycker det är extra roligt att få dela den glädjen med sina elever. “Engelskan är kul då det är undervisning på ett annat språk. När all kommunikation sker på ett annat språk blir det en helt annan känsla i klassrummet”, berättar hon. 

Det bästa med att vara lärare är att det är ett socialt arbete samt att få träffa alla ungdomar och följa med i deras utveckling, tycker Nepe. “Ingen dag är den andra lik och det finns en viss utmaning i det som är spännande och som gör yrket så inspirerande”. Ett av Nepes mål är att skapa en trygg miljö både i och utanför klassrummet. Det är också viktigt att ha en varierad undervisning för att eleverna ska känna att det är utmanande och utvecklas i det de gör. “Jag vill skapa relationer med eleverna där alla känner inkludering och delaktighet”.