Ny lärare på Åva är Luca Baldantoni

1 oktober 2020, kl. 14:21

En av Åvas nya lärare är Luca Baldantoni. Han kommer undervisa i kurserna Datorteknik, Mekatronik samt Dator- och nätverksteknik och kommer främst att arbeta med elever från El- och energiprogrammet men även Teknikprogrammet.

“Det känns bra att ha börjat på Åva”, berättar han. “Det verkar vara en härlig stämning här”. Luca har inte alltid arbetat som lärare utan har tidigare drivit eget företag inom IT-branschen samt utbildat andra inom den. Läraryrket passar honom då han får mycket tillbaka från eleverna samtidigt som han utvecklas själv. Sedan tre år tillbaka har han undervisat i skolan och han gillar det verkligen.

Intresset för att lära ut började redan när Luca själv gick på gymnasiet då han hjälpte barn från mellan- och högstadiet att räkna matte. Han har också erfarenhet av att arbeta som ungdomsledare inom friidrott och gymnastik samt är pappa till tre barn i olika åldrar. Just därför kommer Luca kunna möta olika elevers behov och han hoppas att eleverna kommer märka att han är engagerad och bryr sig om dem. “Jag hoppas att eleverna kommer se mig som en person man kan lita på och prata med”, säger han.