Kristina Hellquist är ny lärare på Åva

29 oktober 2020, kl. 11:24

En av Åvas nya lärare är Kristina Hellquist. Hon är behörig lärare i ämnena engelska, ekonomi och religion men undervisar i dagsläget endast i de två förstnämnda. “Det känns jätteroligt att vara här och jag har länge velat jobba på Åva”, berättar hon.

Kristina är inne på sitt elfte år som lärare och arbetade innan det med marknadsundersökningar och inom tryck- och förlagsbranschen. “Då skulle jag hämta information och nu är jag den som ska hjälpa andra att ta till sig information”. När hon skolade om sig började hon med ekonomiämnet och läste sedan till engelska och religion. Kristina berättar att hon enbart valt ämnen hon är intresserad av och hon tror själv att det är det som skapar engagemang och det som gör arbetet roligt. Det bästa med Åva, tycker Kristina, är att det är en blandning av teoretiska och praktiska program. Det gör att hon måste variera och anpassa sin undervisning och det hjälper henne att fortsätta växa och utvecklas i yrket. 

Kristina gick själv gymnasium och college i USA. Där arbetade de mycket med uppsatsskrivning vilket hon sedan plockat upp i sin undervisning. Annat som Kristina gillar att jobba med är idéhistoria och litteratur. “Jag är intresserad av hur samhället förändrats och hur det syns i litteraturen. Det är om det jag vill väcka intresse”. Hon beskriver läraryrket som givande och ingen dag är den andra lik eftersom att varje elevgrupp är unik.