Kockduell på Åva gymnasium

9 februari 2022, kl. 16:04

Visita besöksnäring anordnar tävlingen Kockduellen för amatörer som är en tävling för grundskoleelever. Idag är det dags för stadstävlingen där de som går vidare får kvala in till riksfinalen.

Tiotusen kronor till klassen
Vinsten för hela tävlingen är tiotusen kronor till klassen. Alla tävlande klasser hoppas på vinst så klart. Emma som deltar från Stordammens skola i Uppsala säger att “det är kul men stressigt att jobba under tidspress. Men det är roligt att åka iväg och göra något annat”.

Stort engagemang
Lärare Lotta Larsson Lidström på Näsbydalskolan i Täby som följer med eleverna berättar att “det är stort engagemang och det är kul att få stimulera eleverna med tävlingar”. Visitas mål med tävlingen är att öka söktrycket till Restaurang- och livsmedelsprogrammet.

Åvas elever är jury
Jury för dagens tävling är RL-elever från Åva gymnasium tillsammans med lärare Christer Christiansen. De bedömer smak, metod, utseende och samarbete.

Mer sugen att söka RL
Shaian och Oscar från Näsbydalsskolan tycker att tävlingen är bra och kul. De har övat mycket och Oscar hade tidigare inte tänkt söka till RL men har nu blivit mer sugen efter att ha varit med i tävlingen.

Restaurang- och livsmedelsprogrammet