UF-företag från Åvas Ekonomiprogram till final i Ung företagsamhet

5 maj 2022, kl. 09:16

Den 23-24 maj kommer UF-företaget "Känner vi varann"? vara ett av hundratals företag som visar upp sin produkt och affärsidé på Svenska mässan och samtidigt kämpa om SM-guld i 16 olika kategorier.

Förberedelse och praktiskt genomförande 
Eleverna bakom företaget är Misgana Tesfamariam som är VD, Karl Bellander som är ekonomichef, Felicia Söderström som är försäljningschef och Filippa Curbo som är inköpschef. De går sista året på Ekonomiprogrammet på Åva gymnasium och har sett fram emot att få driva sitt UF sedan de började i ettan. De två första åren på programmet förbereder och bygger upp inför sista året där man får pröva sina kunskaper i praktiken och driva ett eget företag.

Skapat spel för djupare samtal
Företaget har utvecklat en helt egen produkt i form av ett spel som heter Känner vi varann? där syftet är att bidra till att skapa djupare relationer och djupare samtal mellan människor i en tid som för många kanske uppfattas som ytlig.

Man kan inte förlora i spelet - bara vinna!
Själva beskriver de sitt spel som “kortspelet som skapar minnesvärda konversationer” och frågar oss konsumenter “Hur bra känner du din bästa kompis, mamma, kollega, dotter eller partner? Med kortspelet Känner vi varann? kommer du garanterat få reda på saker du inte visste, med frågor du tidigare inte vågat ställa” Ett exempel på en fråga från spelat är: Känner du att bilden andra har av dig stämmer överens med den du är som person?

Höga ambitioner står bakom framgången
Anledningen till att de lyckats så bra är, enligt deras lärare Mikael Näslund, att “de har haft höga ambitioner och lagt mycket tid på sitt UF-företag. De har varit mycket idérika och självgående och verkligen arbetat som entreprenörer. De har tagit för sig och inte givit upp vid motgångar. De har utvecklat sina kommersiella nätverk, både bland leverantörer och sponsorer”.

Passa på att köpa spelet
Vill du ha möjlighet att köpa spelet innan företaget, enligt reglerna för UF, avvecklas i juni kan du gå till företagets hemsida kannervivarann.se för att säkra ett exemplar.

Lycka till!
Vi från skolan önskar Känner vi varann? stort lycka till på SM och kommer självklart att uppdatera hur det går.

Ekonomiprogrammet