Gymnasie-SM i programmering 2022

24 februari 2022, kl. 09:26

Jakob Puhl i TE21C kom på fjärde plats i årets programmeringsolympiad som är Sveriges största gymnasietävling i datorbaserad problemlösning.

Gymnasiemästare 
Programmeringsolympiadens hemsida beskriver tävlingen på följande vis: “Varje år korar vi Sveriges gymnasie­mästare i programmering och tar ut landslaget till de stora internationella tävlingarna: de nordiska, baltiska och internationella junior­mästerskapen, samt det europeiska damjuniormästerskapet.”

Testa sina kunskaper
Det är två elever från Åva som varit med och Jakob är en av dem. Han säger att “det var intressant och roligt. Jag har varit intresserad av programmering så att få testa mina kunskaper och att träffa andra med samma intresse var roligt.”

Deltävlingar
Under kvaltävlingen hade de tävlande några dagar på sig att lösa problemen och det gav Jakob tid att tänka. Själva finalen var stressigare och Jakob berättar att “fjärde plats var bättre än väntat”.

Trivs bra
Jakob har nu gått lite mer än sin första termin på Teknikprogrammet och han säger att han “trivs bra och det är kul hittills på skolan”.

Våga testa
“Våga testa att söka till programmeringsolympiaden om du har ett intresse för programmering eftersom det är en lärorik upplevelse” uppmanar Jakob och hoppas att fler ska våga vara med.

Teknikprogrammet

Programmeringsolympiaden

Lär dig programmera - W3schools